Ce spun obiceiurile alimentare despre personalitatea ta

Suntem ceea ce mancam. Sau cel putin asa se zice. Dar zicala corecta ar fi de fapt, esti “cum” mananci.

Obiceiurile de alimentatie pot releva anumite aspecte ale personalitatii unui invidiv si tendinte de comportament.

Majoritatea oamenilor au niste tipare in care se incadreaza atunci cand vine vorba despre servirea mesei si despre modul in care mananca.

Cei care mananca incet

Stim cu totii genul, dupa ce toata lumea a terminat deja de mancat, el/ea inca mai sunt la masa mestecand tacticos fiecare bucatica. Cand se aseaza la masa, cei care mananca incet isi iau tot timpul, se relaxeaza, isi respecta tabieturile de asezonare a salatei sau de impartire a dumicatilor de carne alternativ cu garnitura. Ei sunt in general care termina ultimii de mancat.

Conform psihologilor, persoanele care mananca astfel sunt oamenii carora le place sa fie in control si stiu cum sa aprecieze viata. De asemenea, ei sunt increzatori in ei insisi si introvertiti.

Cei care infuleca rapid

Sigur cunosti pe cineva dintre prietenii sau familia ta care se potriveste descrierii de “cel care infuleca rapid”. Aceasta este persoana care se razboieste cu felurile de mancare devorandu-le si curatandu-si farfuria intr-un timp atat de scurt ca cei din jur nici nu au ajuns la jumatatea primului fel.

In viata, mancaciosii care mananca foarte repede sunt ambitiosi, orientati spre obiective clare si concise si deschisi catre noi experiente. Tot ei sunt insa si cei care au tendinta de a fi nerabdatori, de a vrea ca lucrurile sa se intample cat mai rapid.

Aventurierii

Aventurierii sunt cei aflati in permanenta in cautarea unei noi experiente culinare. Cand vine vorba despre mancare, si probabil si alte aspecte ale vietii, aceste persoane sunt gen carora le place sa isi asume riscuri, sa incerce mereu lucruri noi si experiente inedite.

Singurul lucru la care e bine sa fii atent cand ai o astfel de personalitate este sa nu-i impingi prea tare de la spate pe cei din anturajul tau sa iti urmeze exemplul.

Mofturosii

Mofturosii sunt cei care nu au trecut peste antipatiile din copilarie fata de diverse feluri de mancare si au tendinta sa strambe din nas in fata oricarui fel de mancare necunoscut.

Mofturosii sunt cei pe care-i auzi cel mai adesea in restaurante solicitand chelnerilor sa le pregateasca un fel de mancare exact in felul in care sunt pregatiti sa-l consume sau intreband zeci de detalii despre ingrediente si modul de preparare.

In general, aceste persoane sunt usor anxioase in viata de zi cu zi, emotive si putin sociabile.

Lasa un raspuns