Bicarbonatul de sodiu, un dezinfectant bio, ieftin si eficient! Iata la ce poti sa-l folosesti!

Un foarte bun inlocuitor pentru produsele de curatenie chimice din comert este banalul bicarbonat de sodiu. Poate fi folosit ca dezinfectant in foarte multe locuri din casa si pe felurite tipuri de obiecte si chiar pe haine.
Afla cum poti folosi bicarbonatul pentru a-ti dezinfecta locuinta si obiectele foarte des folosite.

In bucatarie

In frigider poti folosi o solutie din apa, bicarbonat si otet. Aceasta va ajuta la indepartarea murdariei si a mirosurilor neplacute din frigider.

In masina de spalat vase poti adauga doua linguri de bicarbonat in recipientul pentru detergent, asta va ajuta la curatarea si dezinfectarea veselei.

Cosul de gunoi trebuie spalat periodic cu o solutie de bicarbonat si apa calda. Aceasta elimina mirosurile, bacteriile si dezinfecteaza recipientul.

Cafetiera va arata ca noua daca torni un pliculet de bicarbonat peste apa. Filtrul, cana si recipientul din plastic se vor curata si orice miros de cafea veche sau mucegai va disparea instant. Dupa ce apa cu bicarbonat a curs in vasul cafetierei, toarna apa in chiuveta (bicarbonatul ajuta si la desfundarea chiuvetei). Porneste un alt ciclu al filtrului de cafea, insa de aceasta data folosind apa curata pentru clatire.

Igienizarea hainelor si a incaltamintei

Stiai ca virusurile si bacteriile se transmit prin intermediul fluidelor corporale care raman in haine, daca nu sunt igienizate corect? Pentru a le igieniza folosind bicarbonat, adauga acest praf direct pe haine in zonele cele mai expuse (gulere, mansete) si in masina de spalat, alaturi de detergent.
Bicarbonatul de sodiu este antifungic așa ca este un excelent agent dezinfectant.
Presara putin praf de bicarbonat si in perechile de incaltaminte utilizate frecvent. Scutura-le foarte bine dupa ce au trecut cel putin 12 ore.

Dezinfectarea suprafetelor din casa

Prepara o solutie de curatare pe baza de bicarbonat amestecand o lingura de bicarbonat de sodiu cu una de suc de lamaie si cu o jumatate de ceasca de apa fierbinte. Pune amestecul intr-un recipient cu pulverizator si agita bine inainte de folosire.
Poti folosi acest amestec pentru a freca zilnic chiuveta, cada, wc-ul, faianta, aragazul, clantele si intrerupatoarele.

Lasa un raspuns