Antena1.ro

incomemagazine.ro

AVERTISMENTUL medicilor! Ce trebuie să ştii înainte de a mânca CASTRAVEŢI în OŢET

Persoanele sanatoase pot consuma frecvent astfel de produse, mai ales daca sunt preparate cu mai putina sare. In ciuda efectelor benefice, ele sunt interzise celor cu afectiuni renale severe sau celor cu hipertensiune.

Ouale de prepelita, o adevarata farmacie naturala pentru organism

Ouale de prepelita au o multime de beneficii miraculoase asupra starii noastre de sanatate.

jurnalul.ro

Astăzi e ziua ta, Radu Bogdan

Radu Bogdan, directorul “Nine O’Clock”, primul cotidian de limba engleză din întreaga istorie a României, care va împlini peste două săptămâni 23 de ani, îşi sărbătoreşte astăzi ziua de naştere....

Omul zilei - Andrei Şerban

regizorPeste 800 de persoane care au venit la Teatrul Naţional “Vasile Alecsandri” din Iaşi pentru a urmări premiera de luni seara a operei “Lucia di Lammermoor”, de Gaetano Donizetti, au aplaudat frenetic...

GoodFood


Reteta bucatarului

 
  Paternitatea sarmalelor este disputată de câteva ţări precum: Ungaria, Turcia, Polonia, Croaţia, Bosnia, România. Mai mult, în interiorul României, saşii şi maghiarii spun că au făcut sarmale înainte...

Istoria sarmalelor

  Paternitatea sarmalelor este disputată de câteva ţări precum: Ungaria, Turcia, Polonia, Croaţia, Bosnia, România. Mai mult, în interiorul României, saşii şi maghiarii spun că au făcut sarmale înainte...

Ingrediente un cotlet  un ou bătut pesmet  sare unt sau ulei pentru fript Cotletul milanez este de două feluri: cel în formă de urechi de elefant, adică felii subţiri şi mari de carne, care...

Şniţel milanez

Ingrediente un cotlet  un ou bătut pesmet  sare unt sau ulei pentru fript Cotletul milanez este de două feluri: cel în formă de urechi de elefant, adică felii subţiri şi mari de carne, care...

 INGREDIENTE 1/2 kg spaghetti  150 g bacon (guanciale) puţin ulei extravergin de măsline 2 ouă întregi şi 2 gălbenuşuri brânză de oaie (pecorinoromano) piper negru proaspăt măcinat...

Spaghete Carbonara

 INGREDIENTE 1/2 kg spaghetti  150 g bacon (guanciale) puţin ulei extravergin de măsline 2 ouă întregi şi 2 gălbenuşuri brânză de oaie (pecorinoromano) piper negru proaspăt măcinat...

Asta nu-i o mâncare cu ştaif dar e o mâncare cu bun simţ, ieşită din puţinătate şi sărăcie. Ştia bine bunica mea cum să se descurce şi cu puţinătatea şi cu sărăcia. Făcea câte o zamă cu cartofi din holda...

Zamă de cartofi cu afumătură

Asta nu-i o mâncare cu ştaif dar e o mâncare cu bun simţ, ieşită din puţinătate şi sărăcie. Ştia bine bunica mea cum să se descurce şi cu puţinătatea şi cu sărăcia. Făcea câte o zamă cu cartofi din...

Sigur că perfecţiunea-i o stare pe care o definim în funcţie de propriile noastre norme în cele mai multe dintre cazuri, aşa că n-o să mă supăr defel dacă omleta pe care v-o arăt azi nu o să vi se pară perfectă, ba mai...

Cum să faci o omletă perfectă

Sigur că perfecţiunea-i o stare pe care o definim în funcţie de propriile noastre norme în cele mai multe dintre cazuri, aşa că n-o să mă supăr defel dacă omleta pe care v-o arăt azi nu o să vi se pară...

Cel mai bun ossobuco pe care l-am mâncat de când mă ştiu a fost gătit de nişte copii, elevi ai unui liceu hotelier din Franţa, într-o zi de practică în bucătărie. Ieri mi-am dat ocazia de a-mi aminti de el pentru...

Rasol cu praz, paste şi sos de roşii

Cel mai bun ossobuco pe care l-am mâncat de când mă ştiu a fost gătit de nişte copii, elevi ai unui liceu hotelier din Franţa, într-o zi de practică în bucătărie. Ieri mi-am dat ocazia de a-mi aminti de el...

Femeile-s topite după ciocolată (cu mici excepţii, desigur). Cu acest adevăr ars în minte am pornit în căutarea unui nou desert, destul de uşor încât să-l poţi mânca la oice oră, destul de bun...

Cremă de ciocolată cu…

Femeile-s topite după ciocolată (cu mici excepţii, desigur). Cu acest adevăr ars în minte am pornit în căutarea unui nou desert, destul de uşor încât să-l poţi mânca la oice oră, destul de bun...

Foarte mulţi dintre oamenii pe care-i cunosc se feresc să pună în aceeaşi oală carnea cu fructele. Dacă ai mâncat vreodată o combinaţie de felul ăsta şi nu ţi-a plăcut, e în regulă, nu-ţi place - nu-ţi place,...

Pui cu nectarine şi struguri

Foarte mulţi dintre oamenii pe care-i cunosc se feresc să pună în aceeaşi oală carnea cu fructele. Dacă ai mâncat vreodată o combinaţie de felul ăsta şi nu ţi-a plăcut, e în regulă, nu-ţi place - nu-ţi...

În Corfu am mâncat două feluri de pastitsiada, cu vită respectiv cu pui. Mi-au plăcut ambele aşa că mi-am cumpărat şi eu amestecul de mirodenii pentru pastitsiada, adică enibahar, cuişoare, scorţişoară, nucşoară, coajă...

Pastitsiada de vită

În Corfu am mâncat două feluri de pastitsiada, cu vită respectiv cu pui. Mi-au plăcut ambele aşa că mi-am cumpărat şi eu amestecul de mirodenii pentru pastitsiada, adică enibahar, cuişoare, scorţişoară,...

Între toate dulciurile, baclavaua e… unul dintre cele mai dulci. Şi e dulcele pe care-l pot mânca oricând în ciuda faptului că-i atât de dulce. Nu pot mânca oricât, de obicei a doua bucăţică...

Baclava

Între toate dulciurile, baclavaua e… unul dintre cele mai dulci. Şi e dulcele pe care-l pot mânca oricând în ciuda faptului că-i atât de dulce. Nu pot mânca oricât, de obicei a doua bucăţică...

Am văzut zilele trecute la televizor o ştire care spunea că nu-i bine să mănânci cartofii mari-mari pentru că acumulează multă solanină, care-i o substanţă periculoasă. Un agricultor român spunea că poate o fi valabil...

Mâncare dintr-un cartof

Am văzut zilele trecute la televizor o ştire care spunea că nu-i bine să mănânci cartofii mari-mari pentru că acumulează multă solanină, care-i o substanţă periculoasă. Un agricultor român spunea că poate o fi valabil...

Ingrediente: -    făină ouă zahăr unt mere zahăr vanilat smântână dulce Pentru blat am folosit o cană de făină, două gălbenuşuri, o ceaşcă de zahăr, două linguri de unt. (foto 1) Am...

Tartă cu mere (II)

Ingrediente: -    făină ouă zahăr unt mere zahăr vanilat smântână dulce Pentru blat am folosit o cană de făină, două gălbenuşuri, o ceaşcă de zahăr, două linguri de unt. (foto 1) Am...

Trecând prin piaţă (mă dusesem să cumpăr nişte fructe), am constatat că una dintre măcelării era deschisă. Carnivor fiind, nu m-am putut abţine. Am intrat şi am cumpărat un muşchi de porc. După ce m-am văzut cu el în...

Muşchiuleţ cu pere

Trecând prin piaţă (mă dusesem să cumpăr nişte fructe), am constatat că una dintre măcelării era deschisă. Carnivor fiind, nu m-am putut abţine. Am intrat şi am cumpărat un muşchi de porc. După ce m-am văzut cu el în...

Salata de vinete pe care am mâncat-o în Grecia mi-a plăcut. Şi nu m-a jenat defel (uneori se întâmplă, combinaţia dintre vinete şi maioneză nu-i cel mai fericit lucru din lume). Am cercetat puţin, dacă tot am fost...

Vinete ca-n Grecia

Salata de vinete pe care am mâncat-o în Grecia mi-a plăcut. Şi nu m-a jenat defel (uneori se întâmplă, combinaţia dintre vinete şi maioneză nu-i cel mai fericit lucru din lume). Am cercetat puţin, dacă tot am fost...

Zilele trecute am început să gătesc din nou acasă (am făcut o pauză de aproape trei săptămâni, pentru că nu mai ajungeam acasă decât noaptea). M-am luat binişor cu sacu-n spate până la piaţă. Am cumpărat o...

Curcan cu roşii la cuptor

Zilele trecute am început să gătesc din nou acasă (am făcut o pauză de aproape trei săptămâni, pentru că nu mai ajungeam acasă decât noaptea). M-am luat binişor cu sacu-n spate până la piaţă. Am cumpărat o...

Reţeta de azi e una de desert. Totuşi, cornuleţele (despre nişte cornuleţe e vorba) merg bine şi la micul dejun, alături de un pahar de lapte, mai ales dacă-ţi place modelul franţuzesc de mic dejun, un pic dulce. Reţeta are o istorie...

Cornuleţe fragede

Reţeta de azi e una de desert. Totuşi, cornuleţele (despre nişte cornuleţe e vorba) merg bine şi la micul dejun, alături de un pahar de lapte, mai ales dacă-ţi place modelul franţuzesc de mic dejun, un pic dulce. Reţeta are o...

Trecând prin piaţă (mă dusesem să cumpăr nişte fructe), am constatat că una dintre măcelării era deschisă. Carnivor fiind, nu m-am putut abţine. Am intrat şi am cumpărat un muşchi de porc. După ce m-am văzut cu el în...

Muşchiuleţ cu pere

Trecând prin piaţă (mă dusesem să cumpăr nişte fructe), am constatat că una dintre măcelării era deschisă. Carnivor fiind, nu m-am putut abţine. Am intrat şi am cumpărat un muşchi de porc. După ce m-am văzut cu el...

Curcanul e o legumă pe care o îndrăgesc destul de mult şi de tare. Nu mănânc foarte des pentru că în piaţa de unde mă aprovizionez e zi de curcan doar joia şi rareori păţesc să-mi fie şi joi şi poftă de păsăret...

Curcan cu prune uscate

Curcanul e o legumă pe care o îndrăgesc destul de mult şi de tare. Nu mănânc foarte des pentru că în piaţa de unde mă aprovizionez e zi de curcan doar joia şi rareori păţesc să-mi fie şi joi şi poftă de...

Azi am pentru voi o reţetă de paste. Puteţi mânca bine, gustos şi hrănitor, plin de gust şi savoare. Tot azi vă voi arăta o metodă de preparare a ciupercilor proaspete care le pune aroma în valoare foarte bine....

Paste cu ciuperci coapte

Azi am pentru voi o reţetă de paste. Puteţi mânca bine, gustos şi hrănitor, plin de gust şi savoare. Tot azi vă voi arăta o metodă de preparare a ciupercilor proaspete care le pune aroma în valoare foarte bine....

Istoria sarmalelor

Daniela Mironov Banuta

  Paternitatea sarmalelor este disputată de câteva ţări precum: Ungaria, Turcia, Polonia, Croaţia, Bosnia, România. Mai mult, în interiorul României, saşii şi maghiarii spun că au făcut sarmale înainte de români. Dar americanii au decis că sarmalele sunt produse tradiţionale româneşti....

continuare

Sondaj

Ce metoda folosesti pentru a-ti pastra inima sanatoasa?

Calculator de greutate ideala

cm
kg