Antena1.ro

incomemagazine.ro

AVERTISMENTUL medicilor! Ce trebuie să ştii înainte de a mânca CASTRAVEŢI în OŢET

Persoanele sanatoase pot consuma frecvent astfel de produse, mai ales daca sunt preparate cu mai putina sare. In ciuda efectelor benefice, ele sunt interzise celor cu afectiuni renale severe sau celor cu hipertensiune.

Ouale de prepelita, o adevarata farmacie naturala pentru organism

Ouale de prepelita au o multime de beneficii miraculoase asupra starii noastre de sanatate.

jurnalul.ro

Spania. Referendum privind independenţa regiunii Catalonia

Guvernul naţionalist catalan a anunţat marţi că va convoca ''în această săptămână'' referendumul privind independenţa regiunii Catalonia (nord-estul Spaniei) pentru data de 9 noiembrie, în pofida opoziţiei...

ABERANT! FOTO. Adolescentă, SELFIE, la finalul unui contact SEXUAL ORAL!

Lumea întreagă aşteaptă cu mari temeri şi încordare momentul în care generaţiile internetului vor decide încotro se va îndrepta umanitatea.Sunt generaţiile care au înghiţit pe nemestecate modele fabricate...

GoodFood


Gastronomie

 
Preparare: Se curăţă castraveţii şi se taie rondele groase de un cm. Se pun intr-un castron, se presară sare din belşug, se toarnă apă, se acoperă şi se lasă in frigider peste noapte. A doua zi se curăţă dovleacul de coajă şi...

Anotimpul conservelor. Castraveți cu dovleac

Preparare: Se curăţă castraveţii şi se taie rondele groase de un cm. Se pun intr-un castron, se presară sare din belşug, se toarnă apă, se acoperă şi se lasă in frigider peste noapte. A doua zi se curăţă dovleacul de coajă şi...

Preparare:  Se spală lămăia, se şterge şi se dă coaja pe răzătoare. Se pune coaja impreună cu celelalte ingrediente, in afară de pere, intr-o crăticioară şi se incinge la foc mic, pănă cănd s-a topit zahărul. Se curăţă...

Anotimpul conservelor. Pere la oțet

Preparare:  Se spală lămăia, se şterge şi se dă coaja pe răzătoare. Se pune coaja impreună cu celelalte ingrediente, in afară de pere, intr-o crăticioară şi se incinge la foc mic, pănă cănd s-a topit zahărul. Se curăţă...

Preparare: Se spală şi se pregăteşte butoiul din lemn (sau de plastic), pregătit special pentru a putea fi închis ermetic. Va fi bine spălat şi opărit cu apă fiartă. Se lasă să se usuce. Gogonelele - materialul de bază - pot fi...

Anotimpul conservelor: Reţetă mănăstirească de murături

Preparare: Se spală şi se pregăteşte butoiul din lemn (sau de plastic), pregătit special pentru a putea fi închis ermetic. Va fi bine spălat şi opărit cu apă fiartă. Se lasă să se usuce. Gogonelele - materialul de bază - pot fi...

Se lasa pe un fund de lemn inclinat timp de o jumatate de ora, sa-si lase lichidul amar. Fiecare felie de vanata se usuca apoi printr-o usoara tamponare cu un prosop absorbant. Se aleg borcane cu diametrul feliilor de vinete, ca sa fie cat mai...

Anotimpul conservelor. Vinete pentru musacaua...

Se lasa pe un fund de lemn inclinat timp de o jumatate de ora, sa-si lase lichidul amar. Fiecare felie de vanata se usuca apoi printr-o usoara tamponare cu un prosop absorbant. Se aleg borcane cu diametrul feliilor de vinete, ca sa...

Preparare:  Spanacul se caleste in putin ulei, se adauga putina apa, se condimenteaza si se fierbe cinci minute. Se ia de pe foc, se adauga smantana, cimbru, se amesteca si se pastreaza la cald. Muschiul de vita se taie feliute, se pune...

Rețeta zilei: Spanac cu carne de vită

Preparare:  Spanacul se caleste in putin ulei, se adauga putina apa, se condimenteaza si se fierbe cinci minute. Se ia de pe foc, se adauga smantana, cimbru, se amesteca si se pastreaza la cald. Muschiul de vita se taie feliute,...

Timp de 30 de ani administrator al palatelor lui Ceausescu, Suzana Andreias a fost unul dintre cei mai apropiati observatori ai vietii de la curtea cuplului dictatorial. Ea dezvaluie tabieturile “tovarasului“, mofturile...

La Vila 10 de la Snagov, Ceaușeștii aveau 3...

Timp de 30 de ani administrator al palatelor lui Ceausescu, Suzana Andreias a fost unul dintre cei mai apropiati observatori ai vietii de la curtea cuplului dictatorial. Ea dezvaluie tabieturile “tovarasului“, mofturile...

Ardeii se curata de seminte si de cotoare si se taie cuburi. Rosiile se curata de pielite si se taie si ele. Se pun impreuna intr-un castron, se adauga 200 g de sare neiodata (grunjoasa) si se lasa pana a doua zi, sa se topeasca sarea. Se pun...

Anotimpul conservelor: Ardei și roșii pentru...

Ardeii se curata de seminte si de cotoare si se taie cuburi. Rosiile se curata de pielite si se taie si ele. Se pun impreuna intr-un castron, se adauga 200 g de sare neiodata (grunjoasa) si se lasa pana a doua zi, sa se topeasca...

Spalati ardeii, stergeti-i cu un prosop absorbant, taiati-i in jumatati pe lungime, indepartati-le semintele si cotoarele, apoi cantariti-i. Puneti pe foc o cratita cu ulei si cand este foarte fierbinte, puneti sa se prajeasca jumatatile de...

Anotimpul conservelor: Ardei capia la borcan

Spalati ardeii, stergeti-i cu un prosop absorbant, taiati-i in jumatati pe lungime, indepartati-le semintele si cotoarele, apoi cantariti-i. Puneti pe foc o cratita cu ulei si cand este foarte fierbinte, puneti sa se prajeasca...

Gogosarii se spala si se oparesc intregi timp de un minut. Abia apoi li se taie capacul, se curata de seminte si se pun la scurs pe o tava. Vinetele se curata si se taie in felii rotunde, groase de 1 cm, care se prajesc in ulei si se lasa sa se...

Anotimpul conservelor: Gogoșari umpluți cu...

Gogosarii se spala si se oparesc intregi timp de un minut. Abia apoi li se taie capacul, se curata de seminte si se pun la scurs pe o tava. Vinetele se curata si se taie in felii rotunde, groase de 1 cm, care se prajesc in ulei si se...

Se curata vinetele de coaja, alternativ, cate 2 cm, ca sa aiba un frumos model alb-negru. Se taie apoi in felii groase de cate 1 cm, se pun intr-un castron de portelan si se presara cu putina sare. (Nu se pun niciodata in vase de metal si nici...

Anotimpul conservelor: Vinete pentru ghiveci

Se curata vinetele de coaja, alternativ, cate 2 cm, ca sa aiba un frumos model alb-negru. Se taie apoi in felii groase de cate 1 cm, se pun intr-un castron de portelan si se presara cu putina sare. (Nu se pun niciodata in vase de metal si nici...

 „Fierb cartofi, pun faina, oua, fac o coca, o prajesc putin in unt, fac din ea cu palmele bucati cam cum este plastilina, dar mai groase, le las un pic la rece si le bag la fiert. Cand sunt gata, le scot cu o paleta de spuma, ca sa...

Rețeta de „Puțișoare fierte, pe placul Elenei Ceaușescu”

 „Fierb cartofi, pun faina, oua, fac o coca, o prajesc putin in unt, fac din ea cu palmele bucati cam cum este plastilina, dar mai groase, le las un pic la rece si le bag la fiert. Cand sunt gata, le scot cu o paleta de spuma, ca sa...

Una dintre aceste tocăniţe este şi tomaticán, o reţetă bazată pe roşii, una dintre legumele de bază în bucătăria indigenă din Chile, după porumb. Tot în provinciile din centrul Chile abundă şi reţete în...

Două rețete chiliene de... tocăniță

Una dintre aceste tocăniţe este şi tomaticán, o reţetă bazată pe roşii, una dintre legumele de bază în bucătăria indigenă din Chile, după porumb. Tot în provinciile din centrul Chile abundă şi reţete în...

As fi putut sa aleg, pentru saptamana aceasta, oricare dintre retetele prezentate de o Maria Maurer sau alte vrednice matroane ale veacurilor trecu­te, am hotarat insa sa va redau mai departe trei dintre retetele publicate de confratele si...

Trei rețete cu anghinare, pe gustul lui Constantin Bacalbașa, jurnalistul, gurmandul, gastronomul

As fi putut sa aleg, pentru saptamana aceasta, oricare dintre retetele prezentate de o Maria Maurer sau alte vrednice matroane ale veacurilor trecu­te, am hotarat insa sa va redau mai departe trei dintre retetele publicate de confratele si...

Sub Penteleu, la Varlaam, mai în primăvară, abia de reuşisem să gust o lingură din bucatele cele alese ale bihoreanului pripăşit prin Munţii Buzăului. Cît despre reţetă, nici de ea n-avui parte, fiindcă fără veste Tata...

Tocănița de ied a lui Tata Lice

Sub Penteleu, la Varlaam, mai în primăvară, abia de reuşisem să gust o lingură din bucatele cele alese ale bihoreanului pripăşit prin Munţii Buzăului. Cît despre reţetă, nici de ea n-avui parte, fiindcă fără veste Tata...

Nu se ştie exact cât de veche este bucătăria chiliană. Cert este că atunci când au ajuns aici conquistadorii spanioli, în 1541, nativii amerindieni aveau deja un reţetar propriu, bazat în mare parte pe preparate din...

Chile, țara unde-n septembrie vine primăvara. Puțin umor în farfurie și 3 rețete chiliene

Nu se ştie exact cât de veche este bucătăria chiliană. Cert este că atunci când au ajuns aici conquistadorii spanioli, în 1541, nativii amerindieni aveau deja un reţetar propriu, bazat în mare parte pe preparate din...

Un prieten toscan îmi povestea deunăzi că – apropo de sosuri – unul dintre cele mai îndrăgite este cel denumit „sugo finto”, ceea ce ar însemna „sos fals”. Fals, fals, dar şi el se...

Toscana. Supă versus paste

Un prieten toscan îmi povestea deunăzi că – apropo de sosuri – unul dintre cele mai îndrăgite este cel denumit „sugo finto”, ceea ce ar însemna „sos fals”. Fals, fals, dar şi el...

Ai nevoie de 4 ouă, 100 g zahăr, 100 g făină, 50 g nuci, 10 g cacao – pentru aluat. Pentru punci îţi trebuie 120 g zahăr, rom, un pachet de vanilie, coajă de lămâie sau de portocale. Citeste și ...

Somlói galuska. Dulce rețetă budapestană

Ai nevoie de 4 ouă, 100 g zahăr, 100 g făină, 50 g nuci, 10 g cacao – pentru aluat. Pentru punci îţi trebuie 120 g zahăr, rom, un pachet de vanilie, coajă de lămâie sau de portocale. Citeste...

Ne place să ne servim oaspeţii cu bulgăraşi de brânză italiană proaspătă, numită mozzarella. O brânză onctuoasă, cu gust inconfundabil, a cărei poveste - ştiaţi asta? - începe în Italia şi e legată de cea...

Istoria adevărată a Mozzarellei de bivoliță...

Ne place să ne servim oaspeţii cu bulgăraşi de brânză italiană proaspătă, numită mozzarella. O brânză onctuoasă, cu gust inconfundabil, a cărei poveste - ştiaţi asta? - începe în Italia şi e...

Preparare: Mai întîi se pregăteşte maiaua din drojdie dizolvată într-un pahar cu apă călduţă, în care s-au adăugat puţin zahăr şi făină. Se lasă să crească cîteva minute, într-un loc cald,...

Rețeta zilei: Gogoşi cu gem

Preparare: Mai întîi se pregăteşte maiaua din drojdie dizolvată într-un pahar cu apă călduţă, în care s-au adăugat puţin zahăr şi făină. Se lasă să crească cîteva minute, într-un loc...

Horoscop

21 Aprile - 20 Mai
Berbec Taur Gemeni Rac Leu Fecioara Balanta Scorpion Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Astăzi este o zi potrivită să stai de vorbă cu cei dragi, mai ales cu copiii, fiind dispus să le oferi atenţie şi să le...
Toate zodiile

Sondaj

Ce metoda folosesti pentru a-ti pastra inima sanatoasa?

Calculator de greutate ideala

cm
kg