Antena1.ro

incomemagazine.ro

AVERTISMENTUL medicilor! Ce trebuie să ştii înainte de a mânca CASTRAVEŢI în OŢET

Persoanele sanatoase pot consuma frecvent astfel de produse, mai ales daca sunt preparate cu mai putina sare. In ciuda efectelor benefice, ele sunt interzise celor cu afectiuni renale severe sau celor cu hipertensiune.

Ouale de prepelita, o adevarata farmacie naturala pentru organism

Ouale de prepelita au o multime de beneficii miraculoase asupra starii noastre de sanatate.

jurnalul.ro

Astăzi e ziua ta, Radu Bogdan

Radu Bogdan, directorul “Nine O’Clock”, primul cotidian de limba engleză din întreaga istorie a României, care va împlini peste două săptămâni 23 de ani, îşi sărbătoreşte astăzi ziua de naştere....

Omul zilei - Andrei Şerban

regizorPeste 800 de persoane care au venit la Teatrul Naţional “Vasile Alecsandri” din Iaşi pentru a urmări premiera de luni seara a operei “Lucia di Lammermoor”, de Gaetano Donizetti, au aplaudat frenetic...

GoodFood


Gastronomie

 
 Timp de aproape un mileniu, pentru crestinii din Europa sarbatoarea Craciunului a coincis cu cea a Anului Nou. Solstitiul de iarna – ingustarea noptii si marirea zilei, lupta continua cu intunericul si vremelnica victorie a luminii...

„Protocolul” Crăciunului. Trei rețete de cozonac și una de purcel fript

 Timp de aproape un mileniu, pentru crestinii din Europa sarbatoarea Craciunului a coincis cu cea a Anului Nou. Solstitiul de iarna – ingustarea noptii si marirea zilei, lupta continua cu intunericul si vremelnica victorie a luminii...

Aduse din vreme de la piața mare: una doradă proaspătă, 4-5 roșii mari coapte, 100 ml ulei de măsline extravirgin, 200 ml vin alb demisec, 50 g bullion de roșii, o căpățână de usturoi, o legătură de pătrunjel, o...

Kera Calița și rețetele ei: Doradă levantină la cuptor

Aduse din vreme de la piața mare: una doradă proaspătă, 4-5 roșii mari coapte, 100 ml ulei de măsline extravirgin, 200 ml vin alb demisec, 50 g bullion de roșii, o căpățână de usturoi, o legătură de pătrunjel, o...

  Odinioară, luna decembrie se mai numea şi „Undrea”. De unde să fi venit numele ăsta, nimeni nu-şi mai aduce exact aminte. Doar oamenii cei vechi mai zic că Undrea era frate cu Moş Ignat şi ca să-l răsplătească pe...

Moș Ignat, vecinul Culiță și povestea porcului (cu rețetele lui)

  Odinioară, luna decembrie se mai numea şi „Undrea”. De unde să fi venit numele ăsta, nimeni nu-şi mai aduce exact aminte. Doar oamenii cei vechi mai zic că Undrea era frate cu Moş Ignat şi ca să-l răsplătească pe...

Desigur, înșiruirea elementelor arată doar propprțiile, după cercarea produsului, întreaga ființare omenească dorește încă și încă! Se spală și se usucă 2 mănunchiuri de busuioc, se culeg frunzele de pe...

Kera Calița și rețetele ei: Pesto

Desigur, înșiruirea elementelor arată doar propprțiile, după cercarea produsului, întreaga ființare omenească dorește încă și încă! Se spală și se usucă 2 mănunchiuri de busuioc, se culeg...

Se spală gutuile cu apă rece, se taie felii și se îndepărtează sâmburii și mijlocul tare, apoi feliile se prăjesc în jumătate din untul topit până capătă o ușoară tentă aurie.  ...

Kera Calița și rețetele ei: Mâncărică de...

Se spală gutuile cu apă rece, se taie felii și se îndepărtează sâmburii și mijlocul tare, apoi feliile se prăjesc în jumătate din untul topit până capătă o ușoară tentă aurie.  ...

Se folosește un crap de minimum 3 kg. Adjuvantele: 250 g de făină, 1 dl de lapte, una legătură de mărar, una legătură de pătrunjel, 100 g măsline verzi fără sâmburi, usturoi o căpățână, icre 100 g, curățate și...

Kera Calița și rețetele ei: Crap cu măsline

Se folosește un crap de minimum 3 kg. Adjuvantele: 250 g de făină, 1 dl de lapte, una legătură de mărar, una legătură de pătrunjel, 100 g măsline verzi fără sâmburi, usturoi o căpățână, icre 100 g,...

Oricât m-aş strădui, nu aş reuşi să-l văd pe Vatel întruchipat de alt actor al lumii decât Depardieu. Şi chiar dacă din gravura de secol al XVII-lea Vatel cel adevărat nu prea aduce cu marele Gérard...

Două rețete delicioase inventate de marele...

Oricât m-aş strădui, nu aş reuşi să-l văd pe Vatel întruchipat de alt actor al lumii decât Depardieu. Şi chiar dacă din gravura de secol al XVII-lea Vatel cel adevărat nu prea aduce cu marele Gérard...

  Rasfoiesc, cu placerea de a descoperi gustul altei epoci, paginile unei carti de Constantin Bacalbasa. Tiparita inainte de razboi – in prima si a doua editie – are un titlu intrigant: “Dictatura gastronomica”....

Două „rețete gemene” pentru dezlegările...

  Rasfoiesc, cu placerea de a descoperi gustul altei epoci, paginile unei carti de Constantin Bacalbasa. Tiparita inainte de razboi – in prima si a doua editie – are un titlu intrigant: “Dictatura...

 Odată cu înaintarea către vârsta adultă, organismul îşi schimbă anumiţi parametri hormonali şi astfel apar modificări ale aspectului picioarelor, sânilor sau tenului. O dietă corespunzătoare poate...

Dieta femeii peste 30 de ani. Ce mănânci, ca...

 Odată cu înaintarea către vârsta adultă, organismul îşi schimbă anumiţi parametri hormonali şi astfel apar modificări ale aspectului picioarelor, sânilor sau tenului. O dietă corespunzătoare...

Un gust delicios, o formă atipică, o conotaţie paradisiacă, ananasul îndeplineşte toate condiţiile ca să ne placă. Datorită bromelinei, o enzimă cu numeroase virtuţi, ananasul uşurează digestia proteinelor şi...

Dieta de slăbit cu ananas. Meniu zilnic și rețete dietetice

Un gust delicios, o formă atipică, o conotaţie paradisiacă, ananasul îndeplineşte toate condiţiile ca să ne placă. Datorită bromelinei, o enzimă cu numeroase virtuţi, ananasul uşurează digestia proteinelor şi...

Pentru această reteţă avem nevoie de: - un piept de pui - 150 g de sote de ciuperci - 50 g caşcaval ras - sare şi piper Mod de pregătire: Mai întîi pregătim soteul de ciuperci; într-o cratiţă...

Pui braşovean

Pentru această reteţă avem nevoie de: - un piept de pui - 150 g de sote de ciuperci - 50 g caşcaval ras - sare şi piper Mod de pregătire: Mai întîi pregătim soteul de ciuperci; într-o cratiţă...

INGREDIENTE pentru două porţii: - un muşchi de porc de 450-500 g - două smochine - un ardei iute - o jumătate de ceapă albă PREPARARE: Am tăiat carnea în rondele, ceapa în bucăţi nu foarte mici şi ardeiul iute...

Porc cu smochine si salatã cu ulei de nucã

INGREDIENTE pentru două porţii: - un muşchi de porc de 450-500 g - două smochine - un ardei iute - o jumătate de ceapă albă PREPARARE: Am tăiat carnea în rondele, ceapa în bucăţi nu foarte mici şi ardeiul iute...

Îți amintești când părinții îți spuneau în copilărie că ciocolata nu face bine, că îngraşă şi că strică dantura? Astăzi cercetătorii o recomandă. Dar nu orice fel de ciocolată! Ciocolata neagră este...

Ciocolata neagră îți poate prelungi viața

Îți amintești când părinții îți spuneau în copilărie că ciocolata nu face bine, că îngraşă şi că strică dantura? Astăzi cercetătorii o recomandă. Dar nu orice fel de ciocolată! Ciocolata neagră este...

Ingrediente : -  2 portocale  - 4 ouă - 300 g zahăr tos - 2-3 linguri zeamă de portocale - o linguriţă de gelatină pudră - o priză de sare - 30 g miez de nucă Pentru decor : - frunze de mentă...

Toffe de portocale

Ingrediente : -  2 portocale  - 4 ouă - 300 g zahăr tos - 2-3 linguri zeamă de portocale - o linguriţă de gelatină pudră - o priză de sare - 30 g miez de nucă Pentru decor : - frunze de mentă...

Tortillas sunt (cele la care mă refer aici) nişte lipii simple, pe care mexicanii în special şi sud-americanii în general le fac din făină de porumb, de grâu ori alte soiuri de făină. Şi le fac cu zecile pentru fiecare...

Cum să faci acasă Tortillas

Tortillas sunt (cele la care mă refer aici) nişte lipii simple, pe care mexicanii în special şi sud-americanii în general le fac din făină de porumb, de grâu ori alte soiuri de făină. Şi le fac cu zecile pentru fiecare...

Pastele făinoase sunt produse alimentare obţinute prin uscarea unui aluat nedospit din făină de grâu. Le găsim într-o gamă foarte largă de sortimente care diferă în funcţie de formă şi de compoziţie. Consumul frecvent...

Cum prepari pastele ca să nu te îngraşi

Pastele făinoase sunt produse alimentare obţinute prin uscarea unui aluat nedospit din făină de grâu. Le găsim într-o gamă foarte largă de sortimente care diferă în funcţie de formă şi de compoziţie....

Dieta cu iaurt – până la 1 kg/zi Dieta cu iaurt este excelentă pentru persoanele care consumă cu plăcere produse lactate şi nu suferă de aciditate gastrică, gastrite sau ulcere. Chiar şi aşa, fiind destul de...

Topul dietelor în 2012

Dieta cu iaurt – până la 1 kg/zi Dieta cu iaurt este excelentă pentru persoanele care consumă cu plăcere produse lactate şi nu suferă de aciditate gastrică, gastrite sau ulcere. Chiar şi aşa, fiind destul de...

Caperele proaspete se pot cumpăra din piaţă. Conservate în apă cu sare sau oţet, rezistă şi un an. În gastronomia actuală, caperele se folosesc mai ales în sosuri, fie reci, fie calde - sosul tartar, remoulade, sosul...

Caperele au gust fin şi aromă delicată

Caperele proaspete se pot cumpăra din piaţă. Conservate în apă cu sare sau oţet, rezistă şi un an. În gastronomia actuală, caperele se folosesc mai ales în sosuri, fie reci, fie calde - sosul tartar, remoulade,...

  Paternitatea sarmalelor este disputată de câteva ţări precum: Ungaria, Turcia, Polonia, Croaţia, Bosnia, România. Mai mult, în interiorul României, saşii şi maghiarii spun că au făcut sarmale înainte...

Istoria sarmalelor

  Paternitatea sarmalelor este disputată de câteva ţări precum: Ungaria, Turcia, Polonia, Croaţia, Bosnia, România. Mai mult, în interiorul României, saşii şi maghiarii spun că au făcut sarmale...

Istoria sarmalelor

Daniela Mironov Banuta

  Paternitatea sarmalelor este disputată de câteva ţări precum: Ungaria, Turcia, Polonia, Croaţia, Bosnia, România. Mai mult, în interiorul României, saşii şi maghiarii spun că au făcut sarmale înainte de români. Dar americanii au decis că sarmalele sunt produse tradiţionale româneşti....

continuare

Sondaj

Ce metoda folosesti pentru a-ti pastra inima sanatoasa?

Calculator de greutate ideala

cm
kg