Antena1.ro

incomemagazine.ro

AVERTISMENTUL medicilor! Ce trebuie să ştii înainte de a mânca CASTRAVEŢI în OŢET

Persoanele sanatoase pot consuma frecvent astfel de produse, mai ales daca sunt preparate cu mai putina sare. In ciuda efectelor benefice, ele sunt interzise celor cu afectiuni renale severe sau celor cu hipertensiune.

Ouale de prepelita, o adevarata farmacie naturala pentru organism

Ouale de prepelita au o multime de beneficii miraculoase asupra starii noastre de sanatate.

jurnalul.ro

Astăzi e ziua ta, Radu Bogdan

Radu Bogdan, directorul “Nine O’Clock”, primul cotidian de limba engleză din întreaga istorie a României, care va împlini peste două săptămâni 23 de ani, îşi sărbătoreşte astăzi ziua de naştere....

Omul zilei - Andrei Şerban

regizorPeste 800 de persoane care au venit la Teatrul Naţional “Vasile Alecsandri” din Iaşi pentru a urmări premiera de luni seara a operei “Lucia di Lammermoor”, de Gaetano Donizetti, au aplaudat frenetic...

GoodFood


Terapia miraculoasă cu măsline - cum poți să ai... tinerețe fără bătrânețe

Puterile ascunse ale fructului magic al măslinului constă în bogăţia de vitamine şi minerale. Prin nivelul ridicat de antioxidanţi, măslinele protejează organismul de radicalii liberi, favorizanţi ai afecţiunilor cardiovasculare, cancerului şi ai procesului de îmbătrânire. 

in Nutritie pe 8 Noiembrie 2014, 11:01 11 Comentarii Tipareste

rss

 Prin nivelul ridicat de antioxidanţi, măslinele protejează celulele umane de radicalii liberi, favorizanţi ai afecţiunilor cardiovasculare, cancerului şi ai procesului de îmbătrânire. 

Puterile ascunse ale fructului magic constau în bogăţia de vitamine şi minerale ale acestuia. În afara unor proteine importante, grăsimi specifice şi zaharuri, asociate unor vitamine şi minerale necesare organismului, în pulpa de măslină se găsesc majoritatea mineralelor utile organismului în cantităţi optime: sodiu, potasiu, magneziu, calciu, cupru, fier, mangan, seleniu. 

Farmacia din măsline

Raportul optim dintre concentraţiile de calciu, magneziu şi fier face din măslină un veritabil medicament, atât profilactic, cât şi terapeutic, în orice afecţiune. 

Manganul
 chiar în cantităţi infime în măsline, acţionează direct asupra absorbţiei intestinale de calciu si magneziu, ceea ce scade cu 60% riscul oricărei îmbolnăviri din cauze ereditare, inclusiv cancer sau psihoze. Tot manganul favorizează absorbţia de sodiu şi fier în organism, care reglează activitatea anumitor ţesuturi de origine nervoasă. 

Zincul
 regăsit în măsline creează o bună funcţionare a măduvei osoase şi diminuează riscul apariţiei anemiilor. 

Fosforul
 prezent în măsline produce reglarea funcţiilor anumitor tipuri de limfocite, cu rol de apărare a organismului. De asemenea, creşte potenţialul zonelor numite subconştiente ale sistemului nervos central. 

Recomandări profilactice şi terapeutice 

Probleme renale incipiente, dureri de rinichi sau dificultăţi de urinare 
Bolnavilor de ulcer pe fond nervos, li se recomadă două-trei linguri de ulei de măsline înainte de culcare. Reţeta este eficientă şi pentru cei care suferă de insomnii pe fond depresiv. 
Simptomele unor boli hepatice, manifestate prin dureri de ficat, greaţă, tulburări digestive, intoleranţă la consum de grăsimi
Indigestii asociate stărilor de greaţă sau vomă 
Slăbiciune fizică, lipsă de putere, dar şi psihică, incapacitate de concentrare, somnolenţă pe timp de zi 
Apariţia stărilor de leşin (căderi în stare de semi-conştienţă) şi chiar prăbuşiri, cauzate de moliciunea membrelor 
Terapia cu măsline 

Micul dejun: Sunt indicate măslinele verzi, mai puţin sărate, indiferent de preferinţele tale. Nu se consuma mai mult de 100-150 g de măsline. Măslinele, chiar în cantităţi mici, nu trebuie să lipsească din micul tău dejun. Înainte de micul dejun se recomandă o lingură cu ulei de măsline. 

Prânzul
: Cei care nu au probleme cu sistemul cardiorespirator pot consuma cam 70-100 g măsline, ca „aperitiv, pe stomacul gol, fără a servi înainte băuturi alcoolice distilate, vinuri sau alte mâncăruri cu măsline. După prânz nu se mai pot mânca măsline timp de cel puţin 5 ore. 

Cina
: La cină se recomandă sucurile bogate în citrice care să completeze dieta cu măsline. Prezenţa vitamina C favorizează binefacerile măslinelor. Nu consuma mai mult de 70 g de măsline. După o cină nu foarte bogată în măsline este nevoie de o relaxare musculară de 10-15 minute şi de un consum mare de lichide nealcoolizate, necarbonatate. 

Precauţii

Cine suferă de probleme cardiace, acute sau cronice, trebuie să evite consumul de măsline
Sodiul din măsline poate genera stări de agitaţie şi chiar stări maniacale cu manifestări agresive 
Nu se recomandă măsline persoanelor care au atac de panică, palpitaţii sau transpiraţii 
Consumul excesiv poate provoca infarct la anumite persoane, excesiv de emotive 
Este contraindicat consumul zilnic sau excesiv al fructului sărat celor care au în familie persoane cu predispoziţie spre schizofrenie

Uleiul de măsline, o sursă de sănătate

Acizii Omega-6 şi Omega-3 prezenţi în uleiul de măsline în proporţie optimă, contribuie la reducerea afecţiunilor cardiovasculare. Cei pasionaţi de gătit pot folosi uleiul de măsline cu încredere, întrucât vitaminele A, D, E şi K, regăsite din abundenţă nu degenerează în procesul de gătire.  

Recomandare Felicia:

Uleiul de măsline Solaris, obţinut din măsline Koroneiki, poate fi achiziţionat din farmaciile naturiste la pretul de 12,5 lei (250) ml  sau 19,7lei (500 ml ).

D-Pearls, Bio-Vitamina D3, de la Pharma Nord este un produs eficient pentru întărirea sistemului imunitar, ce conţine vitamina D3 dizolvată în ulei de măsline presat la rece. Pret: 35 lei (cutia cu 80 de capsule).


Tratamentul cu fructe de măslin a fost utilizat acum 5 milenii de aborigenii din Australia, pentru aşa-numitele boli ale bătrâneţii, manifestate prin dureri sub coaste, adică hepatice. Emigranţii asiatici sosiţi în Orientul Mijlociu si toate triburile semite au dezvoltat medicina bazată pe tratamentul cu măsline şi ulei de măsline.


Ti-a placut acest articol? Aboneaza-te la newsletter si saptamanal te vom tine la curent cu cele mai importante informatii!


Comentarii (11)

Scris de y7MKK6tzf7jN pe 01.01.2015 la 19:06

Smart <a href="http://rcxeiluanyk.com"> thinnikg</a> - a clever way of looking at it.

Scris de yA7IsRBG pe 31.12.2014 la 12:35

ce poti sa te astepti? daca mamoela e un Lcd )? unii sunt chiar disperati ). de fapt n-ar trebui sa rad, ca razboiul comentariilor a depasit limita decentei. si e penibil, mai ales daca te uiti la cele mai comentate si cu ratingul cel mai mare. dar cu chestia asta a crescut numatul de page-view-eri, care altfel n-ar fi ajuns pe site-ul asta. Tot raul spre bine, poate mai citesc si ceva articole si se mai cultiva, cat intra sa creasca ratingul vreunui prieten . sa speram.

Scris de Andreea pe 27.11.2014 la 13:45

Doresti independenta financiara?Iti propun o aface simpla cu o investitie mica pe care o recuperezi curand. Ai nevoie de un computer si de acces la internet.Intra in echipa noastra de romani,intr-un proiect unic in Romania si te vom indruma pas cu pas sa-ti construiesti propria afacere.Asiguram instruire de calitate gratuit.Seriozitatea si disciplina sunt partenerii nostri.Pentru informatii,trimiteti textul "detalii" la adresa de email : andruk15@yahoo.com

Scris de confidential pe 14.11.2014 la 17:28

Dumneavoastră aţi dorit să cunoaşteţi mai multe detalii despre această ofertă şi vă felicit! Aţi luat o decizie excelentă, din următoarele motive: - Oferta este extrem de serioasă. - Aveţi posibilitatea să încheiaţi imediat un contract legal care să vă aducă siguranţa dorită. - Aveţi posibilitatea să câştigaţi bani în mod legal, simplu, sigur şi comod, dar NU din MLM şi NU din jocuri piramidale! - Aveţi ş

Scris de Ultima Revelatie! pe 10.11.2014 la 11:58

Ultimul racnet! Cine a fost mai intai, omul sau maimuta...? Revelatie de ultima ora: Adam a fost prima maimuta . Dar Eva ce a fost...? ( Aceasta cu Eva este foarte simpla... Eva a fost... prima clona.) Citeste aici si in continuare: http:// is . gd / g 6 a e s p (fara spatii goale intre litere). Cine este "tatal vostru", de fapt...? Cine este stapanitorul acestei lumi? Nu este gluma . Citeste, gandeste, analizeaza. (si da mai departe, daca vrei sa citeasca si altii).

Scris de Corina pe 10.11.2014 la 10:14

Locuri de munca urgente! Incheiati imediat contract legal si incepeti rapid o activitate noua, usoara, serioasa si profitabila! Foarte multi oameni au inceput deja sa lucreze! Seriozitatea noastra este absoluta! Primele castiguri au fost deja acordate! NU este joc piramidal sau MLM! Avem nevoie de operatori online care sa lucreze 3 ore pe zi si sa castige 300 dolari lunar! Pentru a afla detalii,trimiteti textul "Info" la adresa de email: corina.services@yahoo. com

Scris de miha pe 09.11.2014 la 22:36

Ai ocazia da a-ti administra timpul liber in functie de dorinta ta de a face bani, Te putem ajuta!! Oferta extrem de serioasaMulti oameni s- au convins, e randul dumneavoastra acum! Cautam operatori online care vor sa castige cel putin 300 de dolari lunar, cu o munca usoara de 3 ore pe zi! Pentru a va oferi detalii, trimiteti textul \\\"Info\\\" la adresa de email: miha_nichelle2002@yahoo.com

Scris de Vintila Elena pe 09.11.2014 la 14:19

Cele mai sigure locuri de munca! Oferta extrem de serioasa! Asiguram din start contract legal! Deja s-au facut primele plati! Multi oameni s- au convins, e randul dumneavoastra acum! NU este MLM! NU este joc piramidal! Castigurile sunt garantate! Cautam operatori online care vor sa castige cel putin 300 de dolari lunar, cu o munca usoara de 3 ore pe zi! Pentru a va oferi detalii, trimiteti textul "Info" la adresa de email: vintilaelena2004@yahoo.com

Scris de vasile pe 08.11.2014 la 20:48

Locuri de munca pe timp de criza! Alternativa noastra este cea mai sigura si mai serioasa! Oferim din start contract legal! Oamenii au inceput deja sa lucreze! S-au facut primele plati! Avem dovada! NU e joc piramidal si NU e MLM! Castigurile sunt garantate! 300 de dolari lunar, pentru operatori online, cu 3 ore de lucru pe zi! Va expediem detalii, dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email: dumavasy@yahoo.com

Scris de Elena Lazar pe 08.11.2014 la 20:29

Info

Scris de mariana pe 08.11.2014 la 12:02

esti somer, pensionar, student, ?vrei sa schimbi situatia financiara, vrei un job serios , ai gasit locul potrivit.O sansa deosebita pentru cei care vor sa lucreze ca operatori online, part- time (3 ore pe zi) si la domiciliu. Castiguri de 300 de dolari lunar! Sunt necesare doar cunostinte minime de utilizare a calculatorului si conexiune la Internet. Pentru detalii trimiteti textul Info la adresa de email: mariana.mitru@gmail.com

Adauga comentariu:

caractere disponibile
capcha
trimite


Sondaj

Ce metoda folosesti pentru a-ti pastra inima sanatoasa?

Calculator de greutate ideala

cm
kg