Antena1.ro

incomemagazine.ro

Arta care face bani: Lucia Condrea, dantelareasa oualor moldovenesti

Exista artisti in Romania mai cunoscuti in strainatate decat in propria lor tara. Nu este o noutate. Dar exista artisti a caror faima a trecut granitele tarii si reusesc sa traiasca din ceea ce fac. Unul dintre ei este Lucia Condrea, o moldoveanca...

Sucul 100% natural ce poate lupta cu cancerul și elimina toxinele

Sucul din iarba de grau este utilizat in principal ca o sursa concentrata de nutrienti. Acesta contine vitamina A, vitamina C, vitamina E, fier, calciu, magneziu si aminoacizi, informeaza Ziua de Cluj..

jurnalul.ro

IMAGINI DRAMATICE! Un MiG-21 se prăbuşeşte într-un cartier din Libia. Momentul impactului, filmat de pe terasa unui bloc (VIDEO)

Un avion de vânătoare MiG-21 care zbura în estul Libiei s-a prăbuşit în oraşul Tobruk, în urmă cu o săptămână. În urma incidentului, pilotul şi un băieţel şi-au pierdut viaţa, relatează Russia...

CUTREMUR în Vrancea. Seismul s-a produs la o adâncime de 129 de kilometri

Un cutremur cu magnitudinea de 3,3 grade pe scara Richter s-a produs miercuri dimineaţă, la ora locală 5,57 (2,57 UTC), în zona seismică Vrancea, judeţul Buzău, potrivit Institutului Naţional pentru Fizica...

GoodFood


Cu ce putem înlocui carnea?

 Pentru mulţi dintre noi, carnea nu lipseşte din meniul principale. Nutriţioniştii de astăzi promovează, pentru o viaţă sănătoasă, reducerea consumului de carne şi creşterea celui de legume şi fructe.

de Claudia Popa in Diete pe 21 August 2012, 14:57 Tipareste

rss

 De altfel, o masă fără carne poate fi chiar gustoasă. Implică şi mai multă imaginaţie, cel puţin în prepararea mâncărurilor.
Totuşi, există şi alternative la consumul de carne, cu mult mai puţine calorii, dar mai multe fibre.
Care sunt aceste alimente?
Ouăle
Reprezintă o alternativă potrivită pentru că sunt o sursă foarte bună de proteine, dar şi bogate în colesterol – gălbenuşul conţine 215 miligrame. Ţineţi minte! Moderaţia este cheia. Mai multe despre acest subiect aici.
Fasolea uscată, mazărea, lintea
Sunt bogate în fibre, vitamine, proteine şi fier. Datorită conţinutului mare de fibre, pot înlocui cu succes carnea. Supa de fasole sau de linte poate reprezenta un fel de mâncare consistent. Păstrează fasolea uscată în apă pe timpul nopţii înainte de a o prepara sau, dacă foloseşti din cea conservată, spal-o bine pentru a reduce conţinutul de sodiu.
O modalitate simplă de a adăuga proteine în dietă este să pui leguminoasele (fasole uscată, mazăre, linte), în salată. Încearcă o salată de legume cu sos vinegrette sau sos de iaurt. 

Proteinele din soia
Burgerii cu soia, caşul de soia, tofu sunt alternative foarte bune la consumul de carne. Alte amănunte aici.
Fructele cu coajă lemnoasă
Alunele, migdalele, nucile sunt considerate un substitut potrivit pentru carne. Cu toate acestea, ele sunt bogate în grăsimi şi calorii. Le puteţi include într-o dietă echilibrată, de pildă în salate sau la micul dejun, păstrând un consum moderat.

Foto: Thinkstock
Află pentru ce trebuie să consumăm carne şi înlocuitori ai săi, pe Income Magazine.
Ti-a placut acest articol? Aboneaza-te la newsletter si saptamanal te vom tine la curent cu cele mai importante informatii!


Adauga comentariu:

caractere disponibile
capcha
trimite

Horoscop

21 Aprile - 20 Mai
Berbec Taur Gemeni Rac Leu Fecioara Balanta Scorpion Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Astăzi este o zi potrivită să stai de vorbă cu cei dragi, mai ales cu copiii, fiind dispus să le oferi atenţie şi să le...
Toate zodiile

Sondaj

Ce metoda folosesti pentru a-ti pastra inima sanatoasa?

Calculator de greutate ideala

cm
kg