Antena1.ro

incomemagazine.ro

AVERTISMENTUL medicilor! Ce trebuie să ştii înainte de a mânca CASTRAVEŢI în OŢET

Persoanele sanatoase pot consuma frecvent astfel de produse, mai ales daca sunt preparate cu mai putina sare. In ciuda efectelor benefice, ele sunt interzise celor cu afectiuni renale severe sau celor cu hipertensiune.

Ouale de prepelita, o adevarata farmacie naturala pentru organism

Ouale de prepelita au o multime de beneficii miraculoase asupra starii noastre de sanatate.

jurnalul.ro

Astăzi e ziua ta, Radu Bogdan

Radu Bogdan, directorul “Nine O’Clock”, primul cotidian de limba engleză din întreaga istorie a României, care va împlini peste două săptămâni 23 de ani, îşi sărbătoreşte astăzi ziua de naştere....

Omul zilei - Andrei Şerban

regizorPeste 800 de persoane care au venit la Teatrul Naţional “Vasile Alecsandri” din Iaşi pentru a urmări premiera de luni seara a operei “Lucia di Lammermoor”, de Gaetano Donizetti, au aplaudat frenetic...

GoodFood


Cum să faci o omletă perfectă

Gătesc pentru că-mi place să-i văd pe alţii zâmbind. Încerc mereu reţete şi combinaţii noi pentru că-mi place să mă surprind zâmbind. Zâmbiţi în timp ce gătiţi, cei ce vor gusta din mâncarea voastră vor simţi asta! Să fiţi sănătoşi.

in Reteta bucatarului pe 25 Noiembrie 2011, 10:29 2 Comentarii Tipareste

rss

Sigur că perfecţiunea-i o stare pe care o definim în funcţie de propriile noastre norme în cele mai multe dintre cazuri, aşa că n-o să mă supăr defel dacă omleta pe care v-o arăt azi nu o să vi se pară perfectă, ba mai mult, nu mă supăr nici dacă-mi spuneţi voi cum arată omleta perfectă din locul în care vă aflaţi acum, fie că sunteţi acasă, la birou, în metrou cu un smartphone în mână sau în taxi, în drum spre casă.

    Ingrediente: - ouă
                 - pătrunjel verde
                 - brânză
                 - sare

Bate două ouă cu o pişcătură de sare şi câteva frunze de pătrunjel, tocate mărunt. (foto 1)
Adună pe lângă tine brânzeturile pe care le ai prin casă. Dacă-s cremoase şi chiar cu un pic de mucegai nobil, cu atât mai bine. (foto 2)
Picură câţiva stropi de ulei într-o tigaie, eventual antiaderentă. Toarnă ouăle în ea şi presară bucăţele din brânzeturi peste ele. (foto 3)
Aşteaptă un minut (poate puţin mai mult), până se încheagă ouăle şi vezi că marginile omletei încep să se rumenească. (foto 4)
Împătureşte omleta în două cu ajutorul unei spatule. Mai lasă omleta pe foc 30 de secunde apoi stinge focul şi mai lasă omleta în tigaie încă 30 de secunde. (foto 5)
Împarte omleta în două părţi cât de cât egale pe care le aşezi peste felii de pâine prăjită, stropite cu ulei de măsline extravirgin şi atinse de două-trei ori cu un căţel de usturoi (curăţat de coajă, de bună seamă). (foto 6)
Sunt şanse bune să-ţi placă aromele, iar mijlocul cremos al omletei e senzaţional. (foto 7, 8)


Pentru a afla câteva din secretele maestrului bucătar  Adi Hădean vizitaţi blogul său -  http://www.adihadean.ro şi contactaţi-l pe e-mail contact@adihadean.ro .
Pentru mai multe detalii accesaţi link-ul: ttp://www.adihadean.ro/2011/11/cum-sa-faci-o-omleta-perfecta/









Ti-a placut acest articol? Aboneaza-te la newsletter si saptamanal te vom tine la curent cu cele mai importante informatii!


Comentarii (2)

Scris de Lae pe 29.01.2012 la 23:48

Poanta mare este ca nu rebuie batute mult daca vrei sa fie pufoasa>

Scris de Cristina pe 26.12.2011 la 21:37

Secretul unei omlete reusite consta in faptul ca ouale trebuie batute foarte bine, nu puneti ulei mult daca nu vreti ca omleta sa fie moale.

Adauga comentariu:

caractere disponibile
capcha
trimite

Istoria sarmalelor

Daniela Mironov Banuta

  Paternitatea sarmalelor este disputată de câteva ţări precum: Ungaria, Turcia, Polonia, Croaţia, Bosnia, România. Mai mult, în interiorul României, saşii şi maghiarii spun că au făcut sarmale înainte de români. Dar americanii au decis că sarmalele sunt produse tradiţionale româneşti....

continuare

Sondaj

Ce metoda folosesti pentru a-ti pastra inima sanatoasa?

Calculator de greutate ideala

cm
kg