Antena1.ro

incomemagazine.ro

Sucul 100% natural ce poate lupta cu cancerul și elimina toxinele

Sucul din iarba de grau este utilizat in principal ca o sursa concentrata de nutrienti. Acesta contine vitamina A, vitamina C, vitamina E, fier, calciu, magneziu si aminoacizi, informeaza Ziua de Cluj..

Dieta cu seminte de floarea soarelui

Semintele de floarea soarelui au fost incluse de nutritionisti in topul celor mai sanatoase alimente. Mai mult expertii au declarat ca ele pot contribui la succesul unei cure de slabire.

jurnalul.ro

Joe Biden - Washingtonul ar susţine un sistem federal în Irak

Vicepreşedintele american Joe Biden a declarat că Statele Unite ar susţine un sistem federal în Irak, pledând însă în favoarea unităţii acestei ţări foarte divizate, informează AFP.Într-un articol de...

Casa Albă: Execuţia lui James Foley este un atac terorist împotriva SUA

Execuţia jurnalistului american James Foley de către jihadiştii din Statul Islamic reprezintă un atac terorist împotriva SUA, a estimat vineri Casa Albă, subliniind că Washingtonul va examina diferite opţiuni...

GoodFood


Reguli de igienă alimentară

Nu este suficient să avem frigiderul plin de produse  sau masa încărcată cu mâncare. Contează  modul în care respectăm o serie de reguli de igienă alimentară pentru a consuma produse proaspete şi sănătoase

in Nutritie pe 12 Martie 2010, 04:04 4 Comentarii Tipareste

rss

Igiena alimentară nu este un moft

Dacă ai senzaţia că este important doar modul de preparare a mâncărurilor, îţi dau o veste: greşeşti! Trebuie să ne obişnuim să respectăm câteva reguli preţioase de igienă alimentară.
Igiena alimentaţiei se referă la un complex de factori şi acţiuni care asigură păstrarea corectă a produselor alimentare în vederea menţinerii calităţii lor nutritive şi pentru prevenirea infestării de tip bacteriologic.

Reguli de igienă alimentară

Primul pas pentru a găti sănătos porneşte de la depozitarea corectă a alimentelor. Cum frigiderul este locul în care păstrăm cea mai mare parte a produselor alimentare, este bine să ne obişnuim să-i folosim corect compartimentele. Pentru a nu contamina alimentele unele de altele trebuie să ştim că:                
Fructele, legumele, mâncarea preparată, ouăle, carnea şi produsele din carne trebuie stocate în zonele indicate. De aceea nu amesteca produse din categorii diferite unele cu altele.
Mâncarea gătită nu se amestecă cu fructele, carnea sau legumele din care a fost preparată.
Carnea crudă se separă întotdeauna de carnea pregătită pentru a fi consumată.
După desfacerea produselor uşor perisabile (lapte, sucuri de fructe) acestea se vor depozita în frigider şi vor fi consumate în două zile.

Contaminarea încrucişată

Dintre toate alimentele, carnea proaspătă este produsul căruia trebuie să-i acordăm cea mai mare atenţie atunci cînd îl depozităm.
Acest aspect trebuie respectat pentru a nu ajunge în situaţia producerii contaminării încrucişate. Aceasta constă în răspândirea bacteriilor de la carnea crudă la alte produse sau ingrediente.
Carnea crudă de diferite tipuri trebuie împachetată în pungi separate.

Nu uita!

Depozitează întotdeauna carnea crudă pe ultimul raft al congelatorului pentru ca sucurile sau zeama de la ea să nu curgă pe alte produse.    

Ai grijă de temperatura frigiderului
Frigiderul are rolul de a încetini formarea şi dezvoltarea bacteriilor în alimente. Temperatura optimă de răcire este cuprinsă între 1,7 şi 3,3 grade Celsius. Dacă valoarea temperaturii este mai mare decât limita maximă, alimentele se pot altera rapid.
O valoare prea mică a temperaturii frigiderului nu este recomandată deoarece atunci ne vom confrunta cu fenomenul de congelare a alimentelor. Unele categorii de produse (salata verde, căpşunile, ouăle, laptele) îşi schimbă structura naturală prin congelare.

Bulă
Nu uita să păstrezi o temperatură constantă în frigider pe care să o verifici periodic cu un termometru!







Ti-a placut acest articol? Aboneaza-te la newsletter si saptamanal te vom tine la curent cu cele mai importante informatii!


Comentarii (4)

Scris de Anonim pe 01.04.2012 la 15:39

Ileana, sunt deacord!Deschizind acest articol,ma asteptam sa gasesc imagini cu o masa perfecta pe care ar trebui s'o avem in fiecare zi..

Scris de kate pe 07.03.2011 la 08:37

mie mi se pare f. corect in cea ce este scris mai sus!

Scris de rbk pe 15.03.2010 la 13:10

subscriu la parerea anterioara... nu mi a spus nimic articolul asta

Scris de ileana pe 12.03.2010 la 19:05

Articolul "Reguli de igiena alimentara" lasa de dorit din toate punctele de vedere! Nu cred ca cineva a priceput ceva din continutul materialului, dar mai ales si sa respecte recomandarile.Articolul este un amalgam de cunostinte, nesistematizat, fara cap si fara coada. Chiar nu faceti diferenta intre "alimentara" (magazin) si IGIENA ALIMENTATIEI (corect)????

Adauga comentariu:

caractere disponibile
capcha
trimite

Horoscop

21 Aprile - 20 Mai
Berbec Taur Gemeni Rac Leu Fecioara Balanta Scorpion Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Astăzi este o zi potrivită să stai de vorbă cu cei dragi, mai ales cu copiii, fiind dispus să le oferi atenţie şi să le...
Toate zodiile

Sondaj

Ce metoda folosesti pentru a-ti pastra inima sanatoasa?

Calculator de greutate ideala

cm
kg