Antena1.ro

incomemagazine.ro

AVERTISMENTUL medicilor! Ce trebuie să ştii înainte de a mânca CASTRAVEŢI în OŢET

Persoanele sanatoase pot consuma frecvent astfel de produse, mai ales daca sunt preparate cu mai putina sare. In ciuda efectelor benefice, ele sunt interzise celor cu afectiuni renale severe sau celor cu hipertensiune.

Ouale de prepelita, o adevarata farmacie naturala pentru organism

Ouale de prepelita au o multime de beneficii miraculoase asupra starii noastre de sanatate.

jurnalul.ro

Ponta: Aproximativ 1.300 de artişti îşi vor reprimi drepturile speciale suspendate în 2009

Premierul Victor Ponta a declarat joi că Guvernul va adopta cel mai probabil lunea viitoare un act normativ prin care vor fi redate unei categorii de artişti anumite drepturi speciale pe care aceştia le aveau prin...

Tribunalul Argeş a dispus arest la domiciliu pentru Izaura Anghel, fiica lui Bercea Mondial

Tribunalul Argeş a dispus, joi, luarea măsurii arestului la domiciliu în cazul Izaurei Anghel, fiica lui Sandu Anghel zis Bercea Mondial, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de cumpărare de...

GoodFood


Detoxifiere cu sucuri naturale

Un ghid bun de păstrat şi consultat în fiecare anotimp! Sucurile din fructe, legume şi zarzavaturi sunt adevărate concentrate de vitamine, fermenţi, substanţe minerale, oligoelemente şi acizi organici. De aceea, sunt recomandate de medici în boli grave şi, nu o dată, curele cu sucuri naturale au salvat vieţi

de Daniela Mironov Banuta in Nutritie pe 22 Octombrie 2012, 17:06 Tipareste

rss

Adepţii stilului de viaţă naturist insistă asupra folosirii alimentelor neprelucrate termic - raw vegan. Ajută mult digestia şi asigură o diureză crescută, astfel că sucurile naturale de fructe şi legume sunt ideale, atât ca aliment propriu-zis, cât mai ales în dietele bolnavilor.
Au acţiune stimulativă, fortifiantă, antitoxică, diuretică şi proprietăţi “igienice” remarcabile. Sunt sărace în lipide, proteine şi săruri de sodiu.

Sucuri terapeutice

* Suc de lămâie: oboseală, convalescenţă, ulcer gastric, întăreşte sistemul imunitar şi este extrem de folositor copiilor în perioada de creştere;
*  Suc de mere: boli reumatice, gută, constipaţie, astenie, ateroscleroză (profilactic);
* Suc de afine: colite, diaree, dizenterie, colibaciloză, previne infecţiile urinare;
* Suc de căpşuni: boli reumatice, tulburări de creştere la copii;
* Suc de grepfruit: oboseală, anorexie, insuficienţă hepatică, fragilitate vasculară;
* Suc de pere: anemii, astenie, diaree, gută, surmenaj, tuberculoză
* Suc de portocale: ateroscleroză, febră, convalescenţă, util organismului copiilor în perioada de creştere;
* Suc de struguri, numit simbolic şi lapte vegetal, este folositor în boli reumatice, gută, litiază biliară şi renală, obezitate. În acest caz, doar 1 litru pe zi, timp de1-2 săptămâni;
* Suc de cartofi: în tratamentul ulcerului gastric, duodenal şi al diabetului (simplu sau amestecat cu suc de ţelină sau de lămâie);
* Suc de castraveţi: folosit în boli reumatice (gută), simplu sau în amestec cu suc de ţelină sau de struguri. Se foloseşte cu succes şI împotriva ridurilor, prin aplicarea de comprese;
* Suc de ceapă: amestecat cu suc de ţelină sau de morcovi e util în diabet, boli reumatice, prostatită, edeme;
* Suc de morcovi: ulcer gastric şi duodenal, colită, diaree, constipaţie, boli hepato-biliare, intoxicaţii, boli de piele, îmbătrânire precoce, cancer pulmonar (profilactic). Se poate amesteca cu suc de pătlăgele roşii, pătrunjel şi zeamă de lămâie.

Cum se prepară şi cum se administrează

* Sucurile se vor prepara numai din fructe sau legume cât mai proaspete şi sănătoase.
* Sucurile se prepară zilnic; prospeţimea este o condiţie a eficienţei lor, mai ales în tratamente.
* Fructele sau legumele cu coajă, înainte de a fi introduse în maşina de stors, vor fi foarte bine spălate cu apă rece, apoi  tăiate în felii subţiri.
* Sucul cu gust nu tocmai plăcut (de exemplu, cel de varză sau de cartofi) poate fi amestecat cu unul care are gust mai bun.
* Înainte cu trei ore de consumarea lor nu se mănâncă nimic. Sucurile se beau cu înghiţituri rare.
* Pentru a obţine o cantitate mai mare de suc de citrice, înainte de a le stoarce, introdu fructele pentru 20 de secunde în cuptorul încins.
* Timp de câteva zile, sucul de roşii se poate păstra şi fără conservant, cu condiţia să-l ţii la rece, bine astupat.
* Sucurile de fructe făcute în casă, nefierte, se păstrează în condiţii excelente dacă le pui în congelator, în sticle de plastic umplute pe trei sferturi.

Atenţie!

Se recomandă ca sucurile stoarse în casă să fie consumate imediat. Păstrarea lor mai mult de 3-6 ore are drept consecinţă distrugerea vitaminelor şi a altor substanţe benefice. Cantitatea de suc recomandată pentru o zi este de 300-500 ml.

Foto: Thinkstock



Ti-a placut acest articol? Aboneaza-te la newsletter si saptamanal te vom tine la curent cu cele mai importante informatii!


Adauga comentariu:

caractere disponibile
capcha
trimite

Horoscop

21 Aprile - 20 Mai
Berbec Taur Gemeni Rac Leu Fecioara Balanta Scorpion Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Astăzi este o zi potrivită să stai de vorbă cu cei dragi, mai ales cu copiii, fiind dispus să le oferi atenţie şi să le...
Toate zodiile

Sondaj

Ce metoda folosesti pentru a-ti pastra inima sanatoasa?

Calculator de greutate ideala

cm
kg