Antena1.ro

incomemagazine.ro

Dieta cu oua: Slabesti usor 10 kilograme

De regula, dupa sarbatorile pascale raman multe oua colorate, care pot fi folosite ca aliment de baza pentru o cura de slabire care te ajuta sa scapi de 10 kilograme in doar cateva zile.

Dieta cu patrunjel: Slabesti 4-5 kilograme in cateva zile

Patrunjelul, unul dintre cele mai cunoscute ingrediente alimentare, este folosit, de multe ori ca ornament, ignorandu-se beneificiile acestei plante pentru santatate.

jurnalul.ro

Săptămâna Luminată: “Hristos a înviat din morţi!/ Acum toate s-au umplut de lumină/ Şi cerul şi pământul şi cele dedesubt...”

După ce au întâmpinat bucurie Sărbătoarea sărbătorilor – Învierea Domnului, creştinii traversează – până în cea dintâi duminică după Sfintele Paşti, Duminica Tomii – o perioadă aparte care, nu...

Astăzi e ziua ta, Ioana Bogdan

Dintr-o lume de legendăCâtă răbdare şi abnegaţie poate avea în această “lume bezmetică şi bicişnică”!A colaborat cu oameni minunaţi, cărora le-a dăruit, cu multă măiestrie, un milimetru... de nemur...

GoodFood


Gătitul la cuptorul cu microunde – rapid şi gustos!

Cu un astfel de aparat, totul pare simplu şi uşor de realizat. Datorită funcţiunilor multiple şi a rapidităţii cu care se pot încălzi sau prepara alimentele, cuptorul cu microunde a devenit un obiect aproape indispensabil în bucătăria modernă.

in Retete pe 6 August 2009, 16:51 2 Comentarii Tipareste

rss


Cuptorul cu microunde a devenit foarte popular, deoarece economiseşte până la 75 % din timpul de preparare, efort şi energie, iar mâncarea primeşte un gust mai bun, păstrându-şi substanţele nutritive, vitaminele şi mineralele. Prepararea alimentelor la acest aparat prezintă nenumărate avantaje: costurile de energie mult mai scăzute; mirosurile rămân în interiorul cuptorului, iar vasele şi bucătăria rămân reci, în timp ce doar mâncarea se încălzeşte; pentru începători, sau pentru o persoană mai puţin îndemânatică - risc minim de a se arde în timpul manevrării aparatului; mâncarea se poate pregăti şi servi în aceleaşi vase de bucătărie, eliminând spălatul vaselor; se curăţă mai uşor decât un cuptor clasic. Cel mai important: timpul de gătit este mult mai scurt, întrucât microundele pătrund în mâncare din toate părţile, încălzind foarte bine mâncarea, şi nu vasul. Pentru o bună funcţionare, există însă câteva reguli care trebuie neapărat respectate. Se folosesc mai ales vase rotunde, pentru coacere uniformă. Castroanele din sticla pyrex, yena, sau ceramică sunt cele mai indicate. Pentru decongelarea alimentelor, acestea se scot mai întâi din ambalaj, apoi se introduc în cuptorul cu microunde. Dacă este nevoie ca mâncarea să fiarbă sau să fie gătită mai repede, se acoperă vasul cu capac, sau cu folie de plastic specială pentru microunde, fără însă a atinge mâncarea. Când se acoperă cu capac, vasul se lasă puţin descoperit, ca să iasă aburul format. Verificaţi dacă alimentele sunt pătrunse înainte de scurgerea timpului de gătit - aceste cuptoare fiind diferite între ele chiar şi la aceeaşi putere. Cuptorul cu microunde trebuie să se închidă complet şi să fie în stare perfectă de funcţionare. Nu se introduc în cuptorul cu microunde articole din bambus, hârtie, lemn sau răchită, care pot lua foc; nici vase sau ustensile din metal sau vase cu torţi, margine sau capac din metal, deoarece favorizează descărcările electrice, avariind aparatul. Ai un aparat de reîncălzit şi preparat mâncare perfomant; în sfârşit poţi s-o întreci pe bunica la capitolul copt prăjituri, când, ajutată de cuptorul „minune”, pentru o mini-prăjitură rapidă, nu ai nevoie de mai mult de 5-6 minute.

Cartofi copţi la microunde

Ingrediente: 8 cartofi medii, 4 bucăţi polonez (cârnat); pentru sos: 200 ml smântână, 150 g brânză topită cu şuncă, un usturoi întreg, o legătură de pătrunjel, una de mărar, sare şi piper.
Preparare: Cartofii se spală bine, apoi se înţeapă cu o furculiţă. Se introduc, cu coajă cu tot, în cuptorul cu microunde, setat la putere maximă (900 w) şi se lasă 15 minute. Se pot întoarce, din 5 în 5 minute, să se coacă uniform. Separat se prepară sosul: se amestecă smântâna cu brânza topită cu şuncă. Se condimentează cu usturoi din belşug, pătrunjel, mărar, sare şi piper, după gustul fiecăruia. Se freacă bine, până se obţine o pastă omogenă. Se scot cartofii, cu grijă, să nu ardă, şi se curăţă de coajă. Se crestează polonezii un pic şi se pun într-o farfurie de porţelan unsă cu ulei. Se toarnă nişte ulei şi peste polonezi. Se dau polonezii la cuptor, pentru 5 minute, întorcându-i din când în când.
Când sunt gata, se scot şi se aşază pe farfurie lângă cartofi. Peste ei se toarnă sosul.

Orez cu legume şi pui

Ingrediente: 100 g orez, un pachet de legume gata fierte: morcovi, mazăre, porumb (amestec mexican),1 legătură de verdeaţă, un piept de pui dezosat, sare.
Preparare: Se fierbe orezul în apă cu sare. Se adaugă legumele gata fierte (amestec mexican), se călesc împreună şi se lasă la foc mic. Între timp se fierbe pieptul de pui, care se taie cubuleţe şi se adaugă la amestecul de orez şi legume. Se condimentează după gust.

Fasole cu jambon

Ingrediente: 450 g jambon fără şoric, tăiat cubuleţe, 2 morcovi curăţaţi şi tăiaţi rondele, 1 lingură muştar Dijon, 5 linguri sirop de arţar, 800 g fasole din conservă, scursă, 2 linguri ketchup, 1/2 linguriţă făină de muştar, 1 linguriţă boia dulce, 30 g pesmet, 15 g unt topit. Preparare: În mijlocul unui vas jena se pune jambonul, pe margine se aşază morcovii într-un strat şi peste ei se toarnă muştarul amestecat cu siropul de arţar. Se acoperă vasul, parţial, cu folie de plastic şi se dă la cuptor 8 minute pe maxim, amestecând după 5 minute. Se amestecă ketchup-ul cu boiaua, făina de muştar şi cu fasolea, apoi se întinde deasupra peste jambon şi morcovi. Se acoperă şi se ţine 6 minute pe maxim la cuptor, amestacând după 3 minute. Se amestecă pesmetul cu untul topit şi se pune peste fasole. Se ţine neacoperit 2 minute, pe maxim. Apoi se lasă preparatul să se odihnească câteva minute, apoi se serveşte cald, cu salată verde.

Ciuperci cu telemea la cuptor

Ingrediente: 250 g de ciuperci, 250 ml smântână, 250 g telemea (sau caşcaval ras).
Preparare: Se pun ciupercile şi telemeaua rasă (caşcavalul) la cuptor, iar după ce se înmoaie telemeaua, se scot şi se toarnă smântână peste ele. Se servesc calde sau reci, după preferinţă.

Iaurt cu mere

Ingrediente: 1 măr, 1 1/2 lingură zahăr, scorţişoară, o cană mare de iaurt.
Preparare: Se taie mărul cubuleţe, acestea se pun într-o farfurie plată, se acoperă cu zahărul şi scorţişoara, se bagă la microunde, 2 minute. Dacă laptele este foarte rece, se poate amestecă împreună cu merele fierbinţi, dacă nu, se lasă să se răcească puţin şi după aceea se amestecă toate.

Reţete de la cititori

Salată Tabbouleh

Ingrediente: 400 g pătrunjel verde, 200 g roşii, 120 g ceapă, 80 g grâu zdrobit, 4 foi salată verde (pentru ornat), 6 g mentă uscată, 60 ml ulei măsline extra virgin, zeamă de la 2 lămâi potrivite, sare.
Preparare: Se toacă mărunt frunzele de pătrunjel cu cuţitul, ceapa şi roşiile se taie în cubuleţe. Se pune grâul în apă rece, 3-4 minute, şi se aşază împreună cu pătrunjelul, ceapa şi roşiile într-un castron încăpător. După ce se amestecă legumele, se adaugă menta, sarea, uleiul de măsline şi sucul de lămâie, paoi se continuă mixarea salatei. Se serveşte în castronaşe, decorate cu o frunză de salată verde. Se serveşte ca salată aperitiv, sau, în afara postului, ca salată pentru preparate la grătar.
(Nana Boeriu, Satu Mare)

Ratatouille

Ingrediente: 2 vinete, 1 dovlecel, 1 ardei roşu, 1 ardei galben, 1 ardei verde, 1 ceapă mare, 1 usturoi nou, 2 roşii, ulei de măsline, sare, piper, cimbru.
Preparare: Roşiile se incizează în formă de cruce, la bază, cu un cuţit ascuţit, doar la nivelul pieliţei, şi se aruncă în apă clocotită câteva secunde, apoi în apă rece, după care le scoatem uşor pieliţa. Le tăiem mărun şi le lăsăm să se odihnească puţin. Ceapa se taie mărunt şi se trage foarte puţin, în uleide măsline. Celelalte legume se spală şi se taie în cuburi. Încingem două linguri de ulei de măsline într-o tigaie şi adăugăm legumele una câte una, mai întâi vinetele, după ce le scoatem, punem dovlecelul, scoatem dovlecelul, punem ardeii. Mai adaugă ulei dacă este necesar. Peste ceapă aşezăm celelalte legume, roşiile, potrivim de sare, piperăm, tocăm usturoiul şi dăm aromă cu cimbru; amestecăm şi dăm la foc mijlociu, să mai fiarbă câteva minute. Adaugă 2 linguri de miere de albine spre final. Ideal este ca legumele să fiarbă în sucul propriu, dar putem adăuga puţină apă la nevoie. Se por servi natur sau alături de cartofi, orez, carne sau peşte.
(Mioara Platon, Craiova)

Fasole verde cu pesmet

Ingrediente: 1/2kg fasole verde curăţată, ulei, sare, pesmet.
Preparare: Se rumeneşte pesmetul în ulei. Se fierbe fasolea în apă cu sare, se scurge bine şi se adaugă peste pesmet. Se pune fasolea şi pesmetul într-un vas neuns şi se introduce la cuptor, 10 minute, la foc mic.
(Dina Cosmescu, Bucureşti)





Ti-a placut acest articol? Aboneaza-te la newsletter si saptamanal te vom tine la curent cu cele mai importante informatii!


Comentarii (2)

Scris de Maria pe 13.09.2009 la 12:46

Si eu am auzit ca aparatele cu micro-unde n-ar fi bune pentru sanatate. Ar putea nutritionistii naturisti sa ne explice mai clar in ce costa nocivitatea acestor aparate moderne? Multumesc.

Scris de dana pe 21.08.2009 la 12:20

da,pana aici toate bune si frumoase,felicitari!insa inainte de a-mi achizitiona un cuptor cu microunde as vrea sa stiu si cat de bine venit este pentru sanatate .s-a mai descoperit ceva?care sa contrazica informatia ca nu sant sanatoase microundele corpului nostru?...

Adauga comentariu:

caractere disponibile
capcha
trimite

Horoscop

21 Aprile - 20 Mai
Berbec Taur Gemeni Rac Leu Fecioara Balanta Scorpion Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Astazi esti absorbit de perspectiva planurilor tale, rinscand totusi sa aluneci usor pe panta idealismului. Insa, ai abilitatea de a...
Toate zodiile

Sondaj

Ce metoda folosesti pentru a-ti pastra inima sanatoasa?

Calculator de greutate ideala

cm
kg