Antena1.ro

incomemagazine.ro

AVERTISMENTUL medicilor! Ce trebuie să ştii înainte de a mânca CASTRAVEŢI în OŢET

Persoanele sanatoase pot consuma frecvent astfel de produse, mai ales daca sunt preparate cu mai putina sare. In ciuda efectelor benefice, ele sunt interzise celor cu afectiuni renale severe sau celor cu hipertensiune.

Ouale de prepelita, o adevarata farmacie naturala pentru organism

Ouale de prepelita au o multime de beneficii miraculoase asupra starii noastre de sanatate.

jurnalul.ro

Astăzi e ziua ta, Radu Bogdan

Radu Bogdan, directorul “Nine O’Clock”, primul cotidian de limba engleză din întreaga istorie a României, care va împlini peste două săptămâni 23 de ani, îşi sărbătoreşte astăzi ziua de naştere....

Omul zilei - Andrei Şerban

regizorPeste 800 de persoane care au venit la Teatrul Naţional “Vasile Alecsandri” din Iaşi pentru a urmări premiera de luni seara a operei “Lucia di Lammermoor”, de Gaetano Donizetti, au aplaudat frenetic...

GoodFood


Vâsc pentru o inimă sănătoasă

De Sărbători, am pus în casă o crenguţă de vâsc aducătoare de noroc si belsug. Este bine să stim însă că ceaiul si sucul de vâsc sunt o adevărată binefacere pentru sănătatea inimii 

in Sanatate pe 26 Decembrie 2012, 16:00 1 Comentariu Tipareste

rss


Vâscul este o plantă semiparazită, ce se dezvoltă pe ramurile unor pomi fructiferi sau a unor arbori. Virtuţile vâscului sunt multiple, dar pe primul loc se află calitatea extractului de rămurele si frunze, din care se extrage cel mai bun vasodilatator coronarian, recunoscut pentru rolul său de a distruge tumorile intracraniene.
Este esenţial însă să se stie că numai planta recoltată de pe măr, păr sau prun are efecte benefice în anumite afecţiuni.
Mulţi dintre noi cumpărăm vâsc de la comercianţii ambulanţi, prezenţi în toate pieţele. Puţini stiu că, de fapt, vâscul bun este numai cel recoltat de pe măr, păr sau prun. Cel adunat din păduri, de pe stejar, conifere, salcie sau chiar tei este toxic.

Terapii si mister

Vâscul a fost o plantă de leac si farmece încă de pe vremea strămosilor nostri. Este învăluită de mister, tiruizii (preoţii celţi) o considerau o plantă sfântă, un leac universal ce putea să înlăture orice rău. Preoţii o tăiau cu cuţite si seceri de aur în cadrul unor ceremonii festive. Vracii foloseau vâscul ca un mijloc excelent cu acţiune sigură în combaterea epilepsiei Si astăzi, vâscul este recomandat contra spasmelor cronice si a acceselor de isterie.
Vâscul influenţează pozitiv funcţionarea întregului sistem glandular si realizează performanţe excelente în stimularea metabolismului. În acelasi timp, acţiunea sa asupra pancreasului este atât de eficientă, încât la o cură continuă de ceai de vâsc împiedică apariţia diabetului. De asemenea, se recomandă ca persoanele care suferă de tulburări cronice de metabolism, de tulburări hormonale, ar trebui să bea timp de 6 săptămâni ceai de vâsc.
Vâscul este leacul cel mai bun pentru stimularea funcţiilor cardiace – scade tensiunea arterială la hipertensivi si o creste la cei hipotensivi. Calmează si fortifică activitatea cardiacă, îndepărtează toate fenomenele secundare legate de o tensiune arterială anormală, cum ar fi congestia cerebrală, senzaţiile de ameţeală, vâjâitul în urechi si tulburările de vedere. Vâscul contracarează, în acelasi timp, toate afecţiunile cardiace, asa că se poate afirma, pe drept cuvânt, că este de un ajutor indispensabil în toate tulburările cardiace si circulatorii.

Remediu pentru problemele femeilor

Si femeile ar trebui să apeleze la ceaiul de vâsc. Normalizarea circulaţiei sângelui aduce după sine o încetare a dereglărilor menstruate, mai ales a menoragiilor (a hemoragiilor menstruale puternice), precum si a metroragtilor postpartum (de după nastere). De asemenea, ceaiul de vâsc ar trebui consumat câţiva ani la rând de femeile aflate la menopauză pentru că înlătură indispoziţiile produse de această stare –palpitaţiile, stările de agitaţie, anxietatea si insuficienţa respiratorie.
Sucul proaspăt de vâsc poate înlătura sterilitatea femeii. Vâscul trebuie spălat bine si presat, cât e încă în stare umedă, cu ajutorul storcatorului electric. Se iau din acest suc câte 25 picături în puţină apă, dimineaţa pe stomacul gol, 1/2 oră înainte de micul dejun si seara înainte de culcare.

Prepararea ceaiului

Ceaiul de vâsc se pregăteste doar ca extract rece. Se pune peste noapte la macerat 1 linguriţă cu vârf de visc în 1/4 litru de apă, dimineaţa se încălzeste usor si se filtrează. Dacă este necesară o cantitate mai mare pe zi, atunci ceaiul ar trebui să fie păstrat într-un termos clătit în prealabil cu apă fierbinte sau să fie încălzit de fiecare dată în bain-marie.
Se beau zilnic 3 cesti cu ceai de vâsc, în înghiţituri mici. Normalizează funcţionarea inimii si circulaţia sângelui si conferă vitalitate si energie. O astfel de cură ar trebui făcută măcar o dată pe an timp de 6 săptămâni - se beau timp de 3 săptămâni câte 3 cesti pe zi, timp de 2 săptămâni câte 2 cesti pe zi si timp de o săptămână câte o cească pe zi. Circulaţia sângelui si tensiunea arterială pot reveni la normal în decursul acestei cure, pentru ca starea bună căpătată cu un minim efort să se menţină timp îndelungat dacă timp de un an se bea în continuare în fiecare dimineaţă câte o cească cu ceai de vâsc.

Prepararea tincturii

Picături de vâsc ce se pot cumpăra de la farmacie. Suc proaspăt - frunzele si tulpinile proaspete sunt spălate si presate în stare umedă cu ajutorul storcătorului electric.

Prepararea alifiei

Bobiţele proaspete, albe ale vâscului sunt amestecate (la rece) cu untură de porc până ce se formează o cremă care se foloseste pentru uz extern în caz de degerături.

Foto: Thinkstock
Ti-a placut acest articol? Aboneaza-te la newsletter si saptamanal te vom tine la curent cu cele mai importante informatii!
Taguri: vasc, inima, boli inima


Comentarii (1)

Scris de toma chiriloaie pe 27.02.2015 la 11:16

planta miraculoasa,,vascul,, trebue insotita de multa credinta si atunci va avea randamentul maxim.

Adauga comentariu:

caractere disponibile
capcha
trimite


Sondaj

Ce metoda folosesti pentru a-ti pastra inima sanatoasa?

Calculator de greutate ideala

cm
kg