Antena1.ro

incomemagazine.ro

Dieta cu oua: Slabesti usor 10 kilograme

De regula, dupa sarbatorile pascale raman multe oua colorate, care pot fi folosite ca aliment de baza pentru o cura de slabire care te ajuta sa scapi de 10 kilograme in doar cateva zile.

Dieta cu patrunjel: Slabesti 4-5 kilograme in cateva zile

Patrunjelul, unul dintre cele mai cunoscute ingrediente alimentare, este folosit, de multe ori ca ornament, ignorandu-se beneificiile acestei plante pentru santatate.

jurnalul.ro

Halep, învinsă de Kuzneţova la Stuttgart

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, a doua favorită a turneului WTA de la Stuttgart (Germania), dotat cu premii totale de 710.000 dolari, a fost învinsă de rusoaica Svetlana Kuzneţova, cu 7-5, 7-6 (4), joi...

Papa Francisc le mulţumeşte polonezilor pentru darul Ioan Paul al II-lea, cel care ne-a îmbogăţit sufletul tuturor

Cu trei zile înainte de dubla canonizare a lui Ioan al XXIII-lea şi a lui Ioan Paul al II-lea, Papa Francisc s-a adresat polonezilor, ]ntr-un mesaj difuzat de posturile naţionale de radio şi televiziune,...

GoodFood


Ardeiul are mai multa vitamina C decat citricele

in Nutritie pe 2 Iulie 2007, 00:00 1 Comentariu Tipareste

rss

Ardeii, grasi sau iuti, au fost considerati la inceput condiment. Astazi se cultiva pe toate continentele - intr-o infinitate de soiuri, forme, dimensiuni si culori Ardeiul gras este de mai multe feluri - rosu, verde, portocaliu - si se poate manca atat crud, in salate, cat si gatit. Se potriveste foarte bine cu carnea, pestele, orezul, alte legume si condimente. Da gust bun diferitelor retete de pizza si omlete. Este folosit atat ca ingredient de baza al multor preparate, dar si pentru a da gust aromat, ca un condiment. Ardeii copti sunt un fel apreciat in bucataria romaneasca, indeosebi de persoanele cu stomac sensibil. Copti si curatati de coaja, ei sunt mai usor de digerat. Piureul de ardei, preparat din ardei copti, la robot, amestecat cu maioneza, este o garnitura delicioasa pentru pui. Piureul facut din ardei rosii, cu ulei, se potriveste cu pestele. La noi sunt deosebit de apreciati ardeii umpluti cu carne tocata si orez (ciorba sau mancare scazuta), serviti cu smantana. Ardeiul gras verde are de doua ori mai multa vitamina C decat citricele, iar ardeiul rosu iute contine cu 330% mai multa vitamina C decat o portocala. Ardeiul mai contine folati si potasiu, vitamina B6, A si E. Ardeiul verde este o sursa buna de fibre alimentare, vitamina A, C, K, B6, potasiu, magneziu, tiamina, niacina si acid folic. Ardeiul rosu este mai sanatos decat cel verde, el continand o cantitate de vitamine A si C de doua ori mai mare. Sfaturi picante! * In piata, alege ardeii tari, cu coaja subtire si lucioasa, fara pete. * Ardeii grasi verzi pot fi pastrati in punga de plastic, in frigider, o saptamana; cei rosii rezista numai 3-4 zile. * Pentru a-i pastra o perioada mai indelungata, alege ardeii verzi; acestia pot fi tinuti la congelator. Pentru aceasta, ii tai in felii subtiri si ii impachetezi in pungi de hartie. Doctorul cel... rotofei! *Hipocaloric - 100 g de leguma furnizeaza 21 calorii - ardeiul este ideal in dietele de slabire. * Ardeiul reduce riscul de cancer si enfizem pulmonar. * 200 de grame de ardei asigura necesarul de vitamina C al unui adult pentru o zi. * Cu ajutorul Vitaminei A, combate radicalii liberi. * Consumul de ardei previne bolile tumorale, glaucomul si artrita. * Are actiune antiseptica. * Capsaicina - substanta continuta de ardeiul iute, este un anticoagulant eficient, care ajuta la prevenirea infarctului miocardic sau atacului cerebral. * Ardeiul creste rezistenta la infectii. * Consumul de ardei iute scade riscul aparitiei cancerului. * Ardeiul iute este indicat in tratarea caderii parului, tonifierea coardelor vocale la cantareti, oratori, profesori si in tratarea entorselor. Salata de ardei gras cu nuci Ingrediente: 1,5 kg ardei gras, 20 g usturoi, 50 g miez de nuca, 100 g smantana, 100 ml zeama de lamaie, 40 g ulei, sare. Preparare: Ardeii se coc pe plita, se pun intr-o oala, se presara peste ei sare si se acopera cu un capac. Dupa o ora se curata de pielita, se spala si se asaza pe un fund de lemn inclinat ca sa se scurga. Din usturoi, sare si putina apa se prepara un mujdei, care se amesteca cu zeama de lamaie, uleiul, smantana si nucile tocate cu cutitul. Se asaza ardeii intr-o salatiera, cu varfurile in jos si se toarna deasupra sosul. Paste scurte cu ton Ingrediente: 400 g de paste, o conserva de ton (200 g), 1-2 ardei verzi, 6-7 linguri de maioneza facuta in casa, 2 catei de usturoi. Preparare: Se fierb pastele in apa cu putin ulei si sare. Usturoiul se zdrobeste ca pentru mujdei. Ardeiul se toaca bucatele potrivite (ca pentru ciorba). Pastele fierte se scurg, se pun intr-un castron. Cand s-au racit putin, se pune deasupra conserva de ton (se scurge uleiul separat), maioneza, ardeiul si usturoiul pisat si se amesteca. Se mai poate rasni deasupra un amestec de plante aromatice. In zilele cu dezlegare la peste, maioneza se prepara din usturoi, mustar si ulei. Sos de ardei Indrediente: un kg ardei (gogosari), 1/2 kg de rosii, 3 linguri ulei, 50 g masline, sare. Preparare: Se fierb rosiile impreuna cu ardeiul. Se lasa sa clocoteasca 7-8 minute, apoi se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca. Se adauga sarea, maslinele si uleiul. Se serveste alaturi de piure de cartofi, pilaf de orez, fasole iahnie sau alte mancari scazute. Ai aflat o reteta noua, o experimentezi, a iesit perfect? Esti incantata, toti ai casei te felicita. Ai inventat un fel nou, ai gasit o combinatie inspirata de ingrediente, ai botezat altfel o reteta consacrata? Ce trucuri folosesti de-ti reuseste intotdeauna mancarea si are asa gust bun? Scrie-ne sau trimite un e-mail la adresa redactia@revistafelicia.ro
Ti-a placut acest articol? Aboneaza-te la newsletter si saptamanal te vom tine la curent cu cele mai importante informatii!


Comentarii (1)

Scris de Cornelia pe 01.01.2008 la 00:34

Imi place mult ardeiul iute in mancare,dar am observat ca daca il mananc foarte des devine nociv,provocand probleme digestive.Dar se potriveste la sarmalute,la pizza chiar,si,oricum da o savoare inconfundabila mancarurilor,mai mult chiar si decat piperul.

Adauga comentariu:

caractere disponibile
capcha
trimite

Horoscop

21 Aprile - 20 Mai
Berbec Taur Gemeni Rac Leu Fecioara Balanta Scorpion Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Implicarea in grupuri care au ca scop actiuni caritabile poate fi fructificata astazi la maxim, completand dorinta ta de a ajuta cu...
Toate zodiile

Sondaj

Ce metoda folosesti pentru a-ti pastra inima sanatoasa?

Calculator de greutate ideala

cm
kg