Antena1.ro

incomemagazine.ro

Dieta minune cu cafea te scapa in 7 zile de aproximativ 7 kg

Dieta cu cafea va poate ajuta sa scapati de kilogramele in plus in doar 7 zile. Beti in fiecare zi 2-3 cesti de cafea pentru a slabi cate 1 kg pe zi.

Ceaiul de HREAN, consolideaza plamanii si reduce riscul de dezvoltare a diferite tipuri de cancer

Hreanul este unul dintre cele mai utile condimente care va poate ajuta sa scapati de grasimea de pe abdomen si de asemenea, va ajuta sa fiti sanatosi.

jurnalul.ro

Ucraina va cere SUA şi UE să o ajute să plătească Rusiei datoria pentru gaze

Ucraina va cere Statelor Unite şi Uniunii Europene să o ajute să plătească Rusiei datoria acumulată pentru livrările de gaze naturale, a declarat premierul ucrainean, Arseni Iaţeniuk, potrivit AFP, citată de...

Când politicul și justiția se întâlnesc la cumpărături! Elena Udrea și Alina Bica, fotografiate împreună la shopping la Paris

Pe blogul Wordpress joscenzura2014 au apărut o serie de imagini în care apar Elena Udrea, candidatul la Președinție din partea PMP și a lui Traian Băsescu, Alina Bica, procurorul-șef DIICOT și Ana Maria...

GoodFood


Napul, ideal in curele de slabire

in Nutritie pe 11 Februarie 2007, 00:00 11 Comentarii Tipareste

rss

Radacinile de nap sunt ca niste morcovi albi, cu miez dulce-picant si racoros. Cu o consistenta asemanatoare cu a guliei, napul poate fi consumat crud, fiert sau prajit Aceasta leguma milenara este raspandita in tarile nordice. Inca din epoca primitiva era folosita ca hrana, fiind comestibile atat radacina - carnoasa, sferica -, cat si frunzele. Sunt sanatoase legumele proaspete si deschise la culoare. Datorita aromei sale deosebite, napul este folosit din belsug in supe si ciorbe de carne. Mai hranitori sunt napii tineri, care se digera usor. In stare cruda, pot fi folositi sub forma de salate - in combinatie cu sfecla si morcov - sau ca atare, cu ulei si marar. Intrucat napul crud poate crea uneori probleme persoanelor cu afectiuni digestive, poate fi preparat termic, dar atat cat sa i se inmoaie celuloza. Iti sugerez sa-l inabusi in putin ulei de masline sau sa-l fierbi la abur. Il gasesti si la conserva sau congelat, in supermarketuri. Radacina sa are o valoare nutritiva ridicata si contine, intre altele, vitaminele A, B1, B2, PP, C, iod si cupru - elemente care contribuie la stabilizarea sistemului nervos si intaresc imunitatea naturala. Mananca frunze de nap. Sarurile minerale pe care le contin - calciu, fier, cupru -, precum si clorofila ajuta la refacerea sangelui. Sfaturi la... paneras! ' Inainte de a-i pune la frigider, impacheteaza-i in hartie si apoi in punga de plastic; isi vor pastra prospetimea doua-trei zile. ' Inainte de a-i prepara, indeparteaza frunzele aspre. ' Din napii taiati rondele si uscati la cuptor se prepara cafea dietetica. ' Siropul de nap se realizeaza prin scobirea radacinii si umplerea acesteia cu zahar, ca si la ridichea neagra. ' Pentru a pune napii la murat, se taie rondele in grosime de 3-4 mm, care se introduc in apa sarata. Dupa fermentare, se folosesc ca salata, garnitura sau umplutura pentru placinte. ' Daca nu ai pivnita, poti pastra napii in lazi cu nisip. Doctor NAP! ' Are valoare calorica scazuta si o buna digestibilitate; ideal in curele de slabire, recunoscut ca afrodisiac. ' Consumul sucului timp de un an ajuta in tratarea tuberculozei. ' Combate guta cu napi: coci in cuptor un nap cu tot cu coaja. Dupa ce s-a racorit putin, se taie in doua si cu jumatatile lui se frictioneaza locul bolnav. ' Indicat pentru obezi si pentru cei care se confrunta cu eczeme si acnee. Salata de napi Napii curatati se scobesc si se fierb in apa fierbinte. Apoi se scot, se taie felii, se asaza in salatiera si se pune peste ei putin sos alb. Supa de napi cu iaurt si nuci Ingrediente: 4 napi, 4 catei de usturoi, 50 g miez de nuca, 150 g cubulete paine prajita, 20 g ulei, 500 ml iaurt, 100 g morcovi, apa, 2 linguri suc de lamaie. Pentru garnitura: marar verde, 20 ml ulei de masline, 5 linguri miez de nuca taiata marunt. Preparare: napii si morcovii se curata de coaja si se taie cubulete. Cand sunt aproape fierte legumele vom adauga painea prajita, pe care o zdrobim cu coada lingurii de lemn, si usturoiul preparat sub forma de mujdei. Vom completa supa cu uleiul, apoi adaugam iaurtul, amestecand bine, si nucile. Garnisim supa cu nuci macinate, uleiul de masline si mararul tocat marunt. Piept de pui cu nap (poate fi aliment si pentru bebelusii de 5 luni) Ingrediente: 20 g piept de pui, un morcov, un nap, o mana de fasole verde fina, o mana de boabe de mazare, o frunza de patrunjel, un cubulet de unt, sare. Se curata morcovul si napul. Se spala, apoi se taie cuburi. Fasolea verde, curatata, se spala si se taie in bucati mici. Se spala patrunjelul. Se pun toate legumele intr-o cratita cu apa rece, in care s-a adaugat un varf de sare si se fierb doua ore, la foc mic. Se adauga pieptul de pui cu 10 minute inainte de stingerea focului. Se pune apoi continutul cratitei in mixer, cu un cubulet de unt. Salate... incercate! Salata Cobb O salata, o bucata friptura, un ou fiert, o ciuperca proaspata, o jumatate de rosie, 100 g telemea sarata, un fir de ceapa verde, o jumatate de avocado. Se taie salata si ceapa fideluta si se amesteca. Oul, ciuperca si avocado se curata de coaja, apoi se taie felii subtiri. Friptura se taie si ea felii. Rosia se taie in 3. Intr-un castron se pune salata si peste ea se asaza frumos oul, ciuperca, friptura, rosia si branza. Salata Capresse 150 g branza mozzarella, 180 g rosii, 20 ml ulei de masline, 3 g oregano, o salata verde, o chifla. Se taie branza si rosiile rondele. Se aranjeaza pe platoul ornat cu salata verde. Se pune pe deasupra ulei de masline si oregano. Salata cu batog afumat si praz 200 g batog afumat, un fir de praz, 50 g masline, doi cartofi, 1 1/2 lamaie, 3 linguri ulei masline, condimente dupa preferinta. Se spala si se fierb cartofii, in coaja. Dupa ce s-au racit, se curata si se taie cubulete. Se taie rondele prazul curatat si spalat. Pestele se curata de oase sau pielite, se taie felioare subtiri. Se pun intr-un castron pestele, prazul, cartofii si maslinele intregi, se condimenteaza. Se toarna uleiul si zeama de la o lamaie si se amesteca usor. Salata se serveste decorata cu felii de lamaie. Cotlet cu boia 1 kg cotlet scurt, 4 catei de usturoi, sare, boia Se indeparteaza osul din cotlet si se fierbe la foc mic pana cand se inmoaie, in apa fierbinte condimentata cu sare si usturoi. Se scurge cat este cald, apoi se trece prin boia. Racit bine, se serveste taiat in fasii subtiri.
Ti-a placut acest articol? Aboneaza-te la newsletter si saptamanal te vom tine la curent cu cele mai importante informatii!


Comentarii (11)

Scris de Nelu pe 15.04.2012 la 00:14

http://napi.cabanova.com

Scris de florina pe 19.01.2012 la 15:12

Am sa va dau o veste buna am gasit napii in piata la DELFINULUI in PANTELIMON .

Scris de florina pe 23.10.2011 la 18:24

Spuneti-mi unde se pot gasi napii ? .

Scris de Andrey pe 22.01.2011 la 15:28

Am reusit sa procur si eu napi si daca te intereseaza si pe tine pot sati dau eu penru Elena acest mesaj id meu de mess:andrei_bossu51

Scris de lenuta pe 16.11.2010 la 12:58

buna, nu nu au legatura cu ghimbirul doar ca forma seamana in schimb gustul nu e acelasi ghimbirul condimenteaza mincarurile iar napi sau guliile cum le spunem noi se consuma ca atare azi am trecut la culesul lor si mam mirat ce mult au rodit anul asta am scos cred ca pese 30 kg daca cineva doreste ii pot da cu cea mai mare placere sunt foarte buni eu deja am lasat in pamint penrtru la anul

Scris de Dr.Popdan pe 31.07.2010 la 13:52

Avem posibilitatea sa raspundem mai multor intrebari.Napi bunicii se numesc napi tpinambur,sunt asemanatori cu tuberculi de cartofi.Contin "Inulina" oligozaharid macromolecular care nu este solubilizat si digerat in tubul digestiv uman.Ajuns in intestinul gros contribuie la dezvoltarea florei intestinale si eliminarea toxinelor si daunatorilor.Avem posibilitatea sa oferim concentrat de inulina extras din napi. Informatii:boglarchamp@yahoo .com Tel/Fax 0260616642 Mobil 0040735307700

Scris de emi pe 07.06.2010 la 20:17

Imi plac f. mult napii dar nu stiu unde se gasesc,in copilarie am mancat de la bunica din gradina, dar acun bunica nu mai este printre noi si nu stiu de unde sa mai procur,am inteles ca sunt f. buni pentru circulatia sangvina.

Scris de elena pe 13.04.2010 la 11:05

eu ma m nascut si trait pana la 19 ani in IALOMITA, SMIRNA si mi amintesc ca, primavara cand se pegatea pamantul, gaseam napii plantati cu un an in urma. Adica in primavara ii cultivam, taind napi mai batrani in bucati,sau chiar din coji mai groase, iar mijlocul il mancam.Acum am un teren langa Buc. si sunt interesata sa cultiv acesasta leguma antica, uitata de romani.Astept vesti bune.

Scris de cornelia pe 13.03.2010 la 11:42

si eu sunt interesata de rolul napilor. Am vazut in Piata Matache, in stare proaspata, si mi s-a spun ca nu au legatura cu ghimbirul. Eu cred ca da, au acelasi aspect, si culoare. Cam asa ceva am gasit si pe internet. Deci, napul este ghimbirul din supermarket. Cei care au pietre la fiere li se interzice consumul de napi.

Scris de Violeta pe 15.11.2009 la 11:15

Excelent articol. Imi plac f. mult napii dar nu stiu unde se gasesc in Romania. Am fost in Canada, am lucrat 6 luni acolo si ma bucur ca am descoperit o leguma asa de buna. Stiam ca se consuma in Anglia si in general in tarile nordice dar in Romania nu am vazut. Sunt f. f. buni. Am mancat kilograme de napi. Sunt mai buni decat cartoful si f. buni ptr. cei care au probeme cu glicemia. Au nivel scazut de zahar, deci pot fi consumati de cei care au diabet.

Scris de gaby hristescu pe 23.09.2009 la 15:59

Uite la ce sunt buni napii!

Adauga comentariu:

caractere disponibile
capcha
trimite

Horoscop

21 Aprile - 20 Mai
Berbec Taur Gemeni Rac Leu Fecioara Balanta Scorpion Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Astăzi este o zi potrivită să stai de vorbă cu cei dragi, mai ales cu copiii, fiind dispus să le oferi atenţie şi să le...
Toate zodiile

Sondaj

Ce metoda folosesti pentru a-ti pastra inima sanatoasa?

Calculator de greutate ideala

cm
kg